Op Thiendenland is veel variatie in de activiteiten. Hierin proberen we nauw samen te werken met de omgeving/gemeente. Daar waar de mogelijkheden van de cliënt het toe laten doen ze mee in de maatschappij.

Glas ophalen en wegbrengen

In de omgeving van het activiteitencentrum wordt op afgesproken dagen door buurtbewoners glas voor de glasbak langs de weg gezet. Dit wordt onder begeleiding door de cliënten van Thiendenland opgehaald. Het glas wordt gesorteerd en naar de glasbakken gebracht.

Boodschappen

3 dagen in de week worden er boodschappen gedaan door cliënten. Dit doen ze voor alle groepen op het activiteitencentrum.

Schoonhoven Schoon

Samen met Schoonhoven Schoon zorgen de cliënten van  Thiendenland ervoor dat Schoonhoven er netjes uit blijft zien. Samen met de vrijwilligers van Schoonhoven Schoon en een begeleider lopen ze elke week een andere route om zwerfafval te rapen.

Moestuin

Thiendenland heeft een moestuin op een paar minuten lopen van het activiteitencentrum. Hier telen cliënten verschillende gewassen die in het activiteitencencetrum gebruikt worden.

Zwemmen

Elke vrijdag gaat een aantal cliënten onder begeleiding zwemmen in het overdekt zwembad in Bergambacht. 

Was ophalen en wegbrengen

Bij een Vakgarage in de buurt wordt elke week de was opgehaald door cliënten. Deze was wordt gewassen en opgevouwen in het activiteitencentrum en dan door cliënten terug gebracht.

Samenwerking kinderdagverblijf

Er worden met regelmaat spelmaterialen opgehaald van het kinderdagverblijf om schoon te maken.