De Entree is een woonlocatie. Hier wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Je vindt het appartementencomplex letterlijk aan de entree van Leiderdorp.

Voor wie?

Bij De Entree wonen volwassenen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dat kan op afspraak en op afroep. Over de ondersteuning maken we individuele afspraken. De afspraken zetten we in het ondersteuningsplan.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Deze persoonlijk begeleider is voor de cliënt en de familie het eerste aanspreekpunt. Daarnaast zijn er huishoudelijk medewerkers, leerlingen, stagiaires en een kok. Bewoners kiezen zelf of ze eten in de gezamenlijke ruimte of in hun eigen appartement (als dat mogelijk is). De locatiemanager heeft de dagelijkse leiding.

Het gebouw en de omgeving

Het appartementencomplex staat letterlijk aan de entree van Leiderdorp. De ligging is perfect; dichtbij het Alrijne ziekenhuis en meerdere busverbindingen.

In het appartementencomplex zijn ruim 30 sociale huurwoningen en 20 volledig aangepaste appartementen. De appartementen hebben een loggia. Op de begane grond is een algemene ruimte met terras. Dit is een ontmoetingsplaats en een plek voor activiteiten. Ook het afasiecentrum geeft hier behandeling en maakt gebruik van de algemene ruimte.