Hoeve Cronesteijn is een zorg- en activiteitenboerderij in Leiden. Cliënten doen hier arbeidsmatige, dienstverlenende en recreatieve activiteiten. Door de coronacrisis is onze manier van werken tijdelijk anders en zijn we gesloten voor bezoekers. Bloemen en andere producten verkopen we aan de weg. Openhaardhout kan op bestelling opgehaald worden. Voor meer informatie over onze maatregelen met betrekking tot corona kun je bellen naar 06 46 09 84 50.

Voor wie?

Op Hoeve Cronesteijn komen cliënten met een verstandelijke beperking. Cliënten kunnen zowel fulltime als parttime op Hoeve Cronesteijn werken. Zij wonen bij hun ouders of in een woonlocatie in Leiden en omstreken. Heb je interesse om bij ons te werken? Kom dan eens langs voor een gesprek.

Begeleiding

We vinden het op Hoeve Cronesteijn belangrijk dat de cliënten het werk zoveel mogelijk zelfstandig kunnen doen. Hierbij worden ze begeleid door de aanwezige begeleiding. Naast de begeleiding op de groep is er een persoonlijk activiteitenbegeleider. Hij of zij is verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan van de cliënten, zorgt dat er volgens dit plan gewerkt wordt en is contactpersoon voor de cliëntvertegenwoordigers. Doorgaans hebben de medewerkers een agogische opleiding gevolgd. Op de locatie werken we ook veel samen met vrijwilligers. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Het gebouw en de omgeving

Hoeve Cronesteijn ligt aan de rand van een polderpark in Leiden. In 2007 werd de voormalige melkveehouderij omgebouwd tot een activiteitenboerderij. Hoeve Cronesteijn beschikt over een grote tuin met twee kassen, verschillende andere werkruimtes, een kantine, een winkel met atelier en een boomgaard met kippenhok. Hoeve Cronesteijn is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Hoeve Cronesteijn is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 16.30 uur. De werktijden voor de cliënten zijn van 9.30 tot 16.00 uur. Hoeve Cronesteijn is het hele jaar geopend, met uitzondering van weekenden en feestdagen.

Een aantal cliënten komt met eigen vervoer, zoals fiets, brommer of scooter, naar Hoeve Cronesteijn. Anderen komen met georganiseerd vervoer. De kosten voor georganiseerd vervoer zijn voor rekening van het activiteitencentrum. Dit geldt niet voor cliënten met een persoonsgebonden budget (PGB).