Op de Kwekerij en op externe locaties doen de cliënten vele verschillende activiteiten en werkzaamheden.

Groenteam

Het groenteam van De Kwekerij werkt op het terrein van de DZB groendiensten. Hier wordt dagelijks door de LWB-ers een werkbespreking gehouden onder leiding van de begeleider. De LWB-ers van het groenteam onderhouden verschillende groenlocaties in de regio Leiden en omstreken. Het Huigpark in samenwerking met de vrienden van het Singelpark, voetbalvereniging ASC in Oegstgeest en de Leidse wijngaard in het Matilopark zijn voorbeelden van locaties waar het groenteam werkt. Het onderhoud van de locaties bestaat uit verschillende werkzaamheden zoals grasmaaien, bosmaaien, schoffelen, bladblazen, heggen snoeien enz.

Schillenboeren

De schillenboeren van De Kwekerij halen het groente- en fruitafval op in een wijk in Leiden. Het schillenboerproject heeft een duurzaam en maatschappelijk karakter. Duurzaam omdat van groente en fruitafval verse compost wordt gemaakt op De Kwekerij en maatschappelijk omdat dit project een zinvolle dagbesteding creëert voor onze doelgroep en het wekelijks contact met de mensen in de wijk als positief wordt ervaren. 

Kwekerij

Op het terrein van DZB is ook een ruim aanbod aan activiteiten. Er worden groenten, bloemen en kruiden gekweekt en het terrein wordt onderhouden. Dit alles doen begeleiders en cliënten van verschillende locaties zoals de Zuidwester, De Ervaring, IBG Cronesteijn en het Metrum. Naast hun dagelijkse dagbesteding op de locatie werken zij een vaste dag op De Kwekerij. Naast dit seizoensgebonden werk pakken we in de winter geregeld andere activiteiten op. In samenwerking met Centrum Management Leiden plegen we onderhoud op de ijsbaan en de drijvende kerstmarkt. Op het terrein van De Kwekerij zijn ook drie andere partijen, namelijk DZB Leiden, Wellant college en Easyfiets. Samen met deze partijen maken we van het terrein een broedplaats waar we verschillende activiteiten kunnen aanbieden en waar iedereen welkom is.