Bij Kwekerij Groei & Ontwikkeling doen cliënten dagelijks werkzaamheden en activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op het groen in de breedste zin van het woord. Van het kweken van groenten en kruiden tot groenonderhoud plegen op verschillende buitenlocaties. Kortom een grote diversiteit aan activiteiten op verschillende uitdagende plekken.

Voor wie?

Cliënten of Leer-werkbedrijvers (LWB-ers) kunnen zowel fulltime als parttime op de Kwekerij werken. Zij wonen bij hun ouders, zelfstandig of op een woonlocatie in Leiden en omstreken.

Begeleiding

Iedere cliënt op de Kwekerij heeft een persoonlijk activiteitenbegeleider. Hij of zij is verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan van de cliënt, zorgt dat er volgens dit plan gewerkt wordt en is contactpersoon voor de cliëntvertegenwoordigers. Doorgaans hebben de medewerkers een agogische opleiding gevolgd. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Het gebouw en de omgeving

Aan de Nachtegaallaan 41-43 op het terrein van DZB Leiden bevindt zich De Kwekerij Groei & Ontwikkeling. De cliënten hebben daar een eigen uitvalsbasis in de vorm van een gebouw van 50m2. Daarnaast maakt De Kwekerij gebruik van een kas van 465 m2.Vanuit de Kwekerij start de groep met hun externe werkzaamheden. De Kwekerij is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Openingstijden

De Kwekerij is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur. De werktijden voor de cliënten zijn van 9.30 tot 16.00 uur. De Kwekerij is het hele jaar door geopend, met uitzondering van de feestdagen.