In het kaarsenatelier van Uit de Kunst maken onze cliënten op ambachtelijke wijze heel veel verschillende kaarsen. De medewerkers van het atelier werken onder professionele begeleiding. De werkzaamheden zijn afgestemd op hun persoonlijke vaardigheden en interesses.

Alle producten zijn zonder uitzondering orgineel en handgemaakt. Ze hebben allemaal een ambachtelijke uitstraling. Bekijk een aantal fotovoorbeelden.

Bij het maken van de kaarsen wordt gebruik gemaakt van giet- en dompeltechnieken. Het assortiment wordt vernieuwd door gebruik te maken van nieuwe ideeën en technieken. Als grondstoffen worden zuivere paraffine en gerecycled kaarsvet gebruikt. Veel kerken en particulieren uit de omgeving leveren kaarsresten. Die worden ontdaan van folie, plastic en lont en vervolgens gesmolten, zodat ze geschikt zijn voor hergebruik. Voor het recycle-proces komen alleen witte kaarsen in aanmerking om de toegevoegde kleuren zuiver te houden.

In de winkel/galerie zijn alle producten te bekijken, te koop of te bestellen. Graag wijzen wij je op de mogelijkheid om relatie- en gelegenheidsgeschenken te laten maken. Bijvoorbeeld voor verjaardag, geboorte, jubileum.

Wil je iemand een plezier doen, maar kan je geen keuze maken? Wij verkopen ook cadeaubonnen.

Voor meer informatie ben je natuurlijk van harte welkom in onze winkel/galerie of kun je bellen.