In het keramiekatelier van Uit de Kunst wordt zowel ambachtelijk als beeldend gewerkt. Elke medewerker heeft zijn of haar eigen specialiteiten ontwikkeld. Zo heeft de één kwaliteit en voorkeur voor het ambachtelijke werk, zoals servies gieten, schalen maken en decoreren. En de ander beschikt over meer beeldende vermogens om kunstzinnige producten te maken.

Verschillende keramisten hebben een eigen servieslijn ontworpen. Daardoor is het mogelijk om van een bepaalde decoratie een servies samen te stellen in de gewenste vormen en aantallen. Door de handmatig aangebrachte decoratie vormt het servies een geheel en is toch elk deel uniek.

Decoraties op schalen en vazen zijn vooral geïnspireerd op gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Keramiekgroep-servies.jpg

Geboortebordje van Diana Stijger. Een origineel kado op maat, gemaakt op basis van het geboortekaartje.

Dan zijn er ook nog de keramisten die beeldend werken: maskers, koppen, menselijke figuren, dieren, bloemen, auto's. Alles wat in het dagelijks leven te zien is, vormt een bron van inspiratie. We gaan ook naar tentoonstellingen en musea om nog meer ideeën op te doen. Hierdoor ontdekken de keramisten soms onverwachte kwaliteiten in zichzelf.

Ook zijn er keramisten producten maken met vilt. Zij maken mooie creaties om vazen en schalen heen. Ook maken ze mooie sjaals en sieraden.

De producten zijn in de winkel/galerie te zien, te koop of te bestellen.
Daarnaast werken wij met opdrachtgevers in het hele land. Ook bestaat de mogelijkheid om relatie-
of gelegenheidsgeschenken te laten maken. Bijvoorbeeld voor verjaardag, geboorte, jubileum en sportevenementen.

Wij verkopen ook cadeaubonnen.

Voor meer informatie ben je natuurlijk van harte welkom in onze winkel/galerie of kun je bellen.