ZIP is een naaiatelier en leer-werkbedrijf in Leiden waar mensen met een beperking producten van textiel maken. Denk bijvoorbeeld aan tassen, sloffen, sleutelhangers, armbanden en kussens. Maar ook schorten voor de horeca of tafelkleden.

Voor wie?

Bij ZIP werken (jong)volwassenen met een beperking. Zij vinden het leuk om met textiel te werken.

Begeleiding

De begeleiding bij ZIP bestaat uit een locatiemanager, een coupeuse, een persoonlijk begeleider en vrijwilligers. De locatiemanager heeft de leiding.

Het gebouw en de omgeving

ZIP zit in het Warenhuis in Leiden. Het Warenhuis is een kringloopbedrijf met een maatschappelijk doel. Het gebouw staat aan de rand van Leiden, richting Leiderdorp. Dichtbij de locatie is activiteitencentrum De Noordbaan. ZIP heeft haar atelierruimte op de kledingafdeling van Het Warenhuis. Ook met een rolstoel kun je in het gebouw komen. En er is een lift.

Openingstijden

ZIP is open op donderdag en vrijdag van 9.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.00 uur. Bij aanmelding van meer deelnemers zal ZIP ook meer dagdelen open gaan.

Activiteiten

Bij ZIP werken de deelnemers met vaardigheden die met naaien en textiel te maken hebben. Ze ontwikkelen hun vaardigheden door middel van de methodiek Werkportfolio. ZIP maakt de producten in opdracht. Regelmatig organiseert ZIP een workshop in samenwerking met het Warenhuis.
 

 

Gemiva-SVG-workshop-zip-1543-klein.jpg Gemiva-SVG-workshop-zip-1560-klein.jpg Gemiva-SVG-workshop-zip-1572-klein.jpg IMG_7293-klein.jpg