In woonlocatie Zwieten wonen cliënten met een persoonsgebonden budget (PGB) en zorg in natura (ZIN). De PGB cliënten huren een kamer inclusief gas, water en licht en betalen een bedrag voor het eten en drinken. Met hun PGB kopen ze de zorg in. De meeste cliënten hebben een zorgzwaartepakket tussen ZZP3 en ZZP6.

Voor wie?

De cliënten zijn allemaal volwassen. Zij bezoeken overdag een activiteitencentrum, zorgboerderij of werken met begeleiding van een job-coach bij verschillende bedrijven.

Begeleiding

De begeleiding is voor een groot deel ontwikkelingsgericht en oplossingsgericht. Een belangrijk onderdeel van de zorg is de samenwerking met de ouders van de cliënten. De regiodirecteur en de locatiemanager overleggen regelmatig met de ouderraad.

Het team van woonlocatie Zwieten bestaat uit een locatiemanager, 2 persoonlijk begeleiders en 7 begeleiders. Aan het team is een gedragsdeskundige verbonden.

Het gebouw en de omgeving

Woonlocatie Zwieten ligt in het kleine dorp Zoeterwoude-Rijndijk. De locatie bestaat uit 4 eengezinswoningen. 2 woningen bevinden zich aan de Hoge Rijndijk; hier wonen 6 cliënten. De andere 2 woningen bevinden zich op loopafstand aan de Eikenlaan. Ook hier wonen 6 cliënten. Twee andere clienten wonen begeleidt zelfstandig. Deze woningen liggen op loopafstand van de woningen aan de Hoge Rijndijk en Eikenlaan.

In alle 4 de woningen is op de begane grond een keuken en een huiskamer. De woonkamers van beide woningen zijn verbonden door middel van een doorgang. De woon-/slaapkamers van de cliënten zijn voorzien van een keukenblok. Aan de achterkant van elke woning is een tuin.