Debussyring is een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep in Oud-Beijerland waar 13 mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap wonen.

Voor wie?

In woonlocatie Debussyring wonen mensen met een verstandelijke- of meervoudige beperking. Overdag bezoeken zij een activiteitencentrum of gaan zij (begeleid) werken. Een groep cliënten van activiteitencentrum Symfonie in hetzelfde gebouw verricht overdag ondersteunende werkzaamheden voor de woonlocatie rondom de was en het eten.

Begeleiding

De cliënten kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiders. Die begeleiding vindt plaats bij de cliënt in het appartement en/of in het steunpunt. Iedere cliënt heeft één begeleider die fungeert als persoonlijk begeleider (pb-er). Deze pb-er is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn achterban. In de woonlocatie is een administratief medewerker werkzaam en verzorgt een woningassistent de maaltijden. De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager.

Het gebouw en de omgeving

De woonlocatie is één van de voorzieningen in Medisch Centrum Poortwijk. In het gebouw zijn verder een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep, een gezondheidscentrum en 46 huurappartementen gevestigd. Woonlocatie Debussyring heeft een vleugel op de eerste verdieping met daarin:

  • negen studio`s (eenkamerappartementen met afgescheiden slaapgedeelte, een eigen keukenblok en een eigen toilet/doucheruimte)
  • drie tweekamerappartementen, met een huiskamer, slaapkamer, een eigen keukenblok en een eigen douche/toiletruimte
  • een steunpunt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten, tevens slaapruimte voor de slaapwacht.
  • een kantoorruimte
  • een groot balkon voor gezamenlijk gebruik
  • een grote afgesloten kelderbox voor opslag.

Daarnaast huurt een cliënt een eigen woning op de verdieping boven de vleugel van Debussyring en krijgt begeleiding vanuit het steunpunt.