Cliënten van het activiteitencentrum de Noordbaan verrichten sinds 2015 wekelijks werkzaamheden bij de Leidse Rugbyclub RC DIOK.

Al vijf jaar staan zeven cliënten van de Noordbaan wekelijks op de groene mat van Rugbyclub RC Diok. Ze noemen zichzelf het Clean Team. In twee uur tijd verrichten ze namelijk allerlei schoonmaak werkzaamheden voor de sportclub. Ze helpen met het verwijderen van onkruid, vuilprikken en schoonmaken. Maar ook het clubhuis wordt door de cliënten goed aangeveegd en de koelkasten worden gevuld zodat de barmannen en  -vrouwen van de club niet misgrijpen tijdens hun bardienst.

Het "Clean Team" vindt deze activiteit een welkome afwisseling naast het produktiewerk op de Noordbaan. Werken in de buitenlucht is fijn en het contact met de sportclub is heel leuk.

Zo ervaart de Rugbyclub het zelf ook. Ter ere van het vijfjarig bestaan van het Clean Team organiseerde de captain van heren 1 een feestelijke training. De leden van het Clean team bleken echte Rugby talenten. Hierdoor heeft de club besloten om Rugby bij RC Diok ook beschikbaar te maken voor mensen met een beperking.

Om in sporttermen te spreken: een win-win situatie!