De Noordbaan is een activiteitencentrum voor cliënten met een verstandelijke beperking. De werkzaamheden die er gedaan worden, zijn industrieel. Bijvoorbeeld het inpakken, in elkaar zetten, sorteren en stickeren van materialen en weegwerkzaamheden. De kantine van de Noordbaan wordt gerund door cliënten met lichte ondersteuning van begeleiders.

Voor wie?

Op de Noordbaan werken per dag ongeveer 40 (jong)volwassen cliënten. De cliënten hebben een matige tot lichte verstandelijke beperking. De groepssamenstellingen zijn zo gemaakt dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de begeleidingsvraag van de cliënten. Zo is er een groep waar cliënten werken die gebaat zijn bij wat meer rust en minder interactie. Verder heerst er in de Noordbaan een gezellige en ontspannen sfeer. De locatie is voor cliënten geopend van 08.30 tot 15.30 uur.

Naaiatelier Zip van Gemiva hoort ook bij De Noordbaan. Dit is gevestigd in het Warenhuis in Leiden. Cliënten doen daar op donderdag en vrijdag naaiwerk.

Begeleiding

Het team van de Noordbaan bestaat uit een locatiemanager, (persoonlijk) begeleiders en leerlingen.

Het gebouw en de omgeving

Het gebouw van de Noordbaan staat in Leiden Noord op een bedrijventerrein (de Waard) grenzend aan een woonwijk. Het is goed bereikbaar voor cliënten die met het openbaar vervoer reizen of op de fiets naar de Noordbaan komen.

We werken nauw samen met de andere dagbestedingslocaties van Gemiva in Leiden en omstreken.