Dorpszicht is een woonboerderij voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. De woonlocatie staat dichtbij het centrum van Voorschoten.

Voor wie?

In woonlocatie Dorpszicht wonen 15 cliënten met een verstandelijke beperking. De leeftijd ligt tussen de 20 en 45 jaar. Ongeveer de helft van de cliënten gaat zelfstandig naar het werk. De andere helft wordt met speciaal vervoer gebracht. De cliënten gaan overdag naar bijvoorbeeld de Hema in Voorschoten of het Stadhuis in Leiden.

Begeleiding

Het begeleidingsteam bestaat uit een locatiemanager, een gedragsdeskundige, 3 persoonlijk begeleiders, 6 begeleiders en een slaapwacht.

Het gebouw en de omgeving

Woonlocatie Dorpszicht is een gerenoveerd/nieuwbouw woonboerderij. Het staat dichtbij het centrum van Voorschoten. De boerderij bestaat uit 2 verdiepingen en er is plaats voor 15 bewoners. Er wonen 6 clienten in De Stal (een los gebouw) en 9 in de boerderij. In de boerderij is een lift, een woonkeuken, huiskamer, waskamer en een multifunctionele ruimte aanwezig. In de Stal is een grote woonkamer met open keuken.