Hof van Sijthoff is een bijzondere lunchroom van de Gemiva-SVG Groep. Bijzonder vanwege de mooie plek (monumentaal cultuurpand Sijthoff). Bijzonder door de mensen die er werken (mensen met een beperking). En bijzonder door de producten die wij gebruiken (biologisch en/of zelf verbouwd bij eigen Gemiva locaties).

Leerwerkbedrijf

Hof van Sijthoff is een leerwerkbedrijf. Dit betekent dat de mensen die er werken, worden opgeleid om eventueel door te stromen naar een andere (horeca)baan. De deelnemers van Hof van Sijthoff werken en leren op verschillende plekken:
  • Lunchroom Hof van Sijthoff;
  • Kookstudio De Kwekerij;
  • ‘Live cooking’ bij Gemiva woonlocaties;
  • Externe horeca.

Lunchroom Hof van Sijthoff

Hof van Sijthoff is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.30 tot 16.00 uur. (In de zomervakantie 2022 is Hof van Sijthoff tot maandag 29 augustus op maandag en dinsdag gesloten). Je komt er voor een heerlijke kop koffie of thee met wat lekkers of geniet er van een lunch. Onze lunchkaart staat vol met eerlijke en heerlijke huisgemaakte producten. Benieuwd? Reserveer een tafel! We zien je graag!

Kookstudio De Kwekerij

De kookstudio bevindt zich op het terrein van de Kwekerij, eveneens een Gemiva locatie. We hebben daar een grote horeca keuken met ruimte om grote hoeveelheden klaar te maken. Onder begeleiding van chef-koks bereiden de deelnemers er onder andere de maaltijden van een aantal Gemiva woonlocaties en verzorgen ze de catering voor een aantal horecapartners zoals Beachclub C in Noordwijk, de Noordwijkse golfclub en restaurant Ryp.
In de keuken staat leren en werken centraal. Naast het werk in de keuken volgen de deelnemers de leermethode KAS (keuken assistent). Er is een nauwe samenwerking met het Groenteam van de Kwekerij. De producten die gebruikt worden, komen voor een groot deel direct van het land van de Kwekerij. Daarnaast werken we veel samen met lokale leveranciers.

Restaurant Samen Uit!

De lunchroom van Hof van Sijthoff verandert elke laatste donderdag van de maand in ‘Restaurant Samen Uit’ – speciaal voor cliënten van Gemiva. Cliënten van Gemiva kunnen er, samen met een vriend, vriendin of familielid genieten van een 3-gangen diner voor € 15,- (inclusief twee consumpties).
Het eten wordt geserveerd tussen 17.30 en 19.00 uur.
De gasten zorgen zelf voor vervoer naar en van het restaurant.
Er is plek voor in totaal 26 gasten.

Wil je reserveren, dan stuur je een e-mail naar hofvansijthoff@gemiva-svg.nl.
(Speciale dieetwensen graag vermelden bij de reservering).

Externe werkervaringsplekken

Verschillende deelnemers van Hof van Sijthoff doen werkervaring op bij externe (horeca)partners. We werken samen met Het Koetshuis, Het Prentenkabinet, Bagels & Beans, de Brasseriegroep, De Vriend, de bloemist in de Doezastraat en Het Slachthuis. De werkzaamheden variëren. De een helpt in de keuken, de ander maakt boeketten voor in de lunchroom, weer een ander helpt in de bediening of met schoonmaken.