De Ervaring is een activiteitencentrum voor jongeren / jong volwassenen met een (meervoudige) beperking in Leiden Zuid-West. Aan de hand van hun talenten en interesses ontwikkelen de cliënten vaardigheden waarmee ze in de toekomst passende dagbesteding kunnen vinden.

Doelgroep

De Ervaring is een plek voor jongeren / jong volwassenen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum. Een plek voor schoolverlaters (speciaal onderwijs) en jongeren die, als zij 18 jaar worden, niet meer op een kinderdagcentrum terecht kunnen. Jongeren kunnen vanaf hun 17e jaar met een stage van één dag in de week kennis maken met de Ervaring.

Het gebouw en de omgeving

De Ervaring is gevestigd in het gebouw van activiteitencentrum Zuidwester aan de Kennedylaan in Leiden Zuid-West. Het gebouw is in 2011 gebouwd. Het gebouw beschikt over royale groepsruimtes met tilliften, aangepaste toiletten, ruime badkamers. In het gebouw vind je ook een gymzaal, een keuken, een muzieklokaal, een fysiotherapieruimte, een snoezelruimte en er is een ruime tuin / speelplaats. Er is goede parkeergelegenheid en het gebouw is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Het gebouw heeft twee verdiepingen. De Ervaring zit op de eerste verdieping; de Zuidwester zit met drie groepen op de begane grond.

De Ervaring is het hele jaar open, van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 15.30 uur. De Ervaring is gesloten op nationale feestdagen.