Uit de Kunst bestaat uit een kaarsenatelier, een keramiekatelier, een schildersatelier en een kook- en bakgroep. Daar werken mensen met een beperking. Dit doen zij onder professionele begeleiding. De winkel is op dit moment open op maandag (13.00-16.00) en dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. Hier zijn de mooie zelfgemaakte producten te koop.

Voor wie?

Bij Uit de Kunst werken mensen met een beperking. Het niveau en de leeftijd van de cliënten loopt uiteen. De cliënten kunnen zowel fulltime als parttime bij Uit de Kunst werken. Zij wonen zelfstandig, met begeleiding of bij hun ouders of familie.

De medewerkers (cliënten) van het atelier werken onder professionele begeleiding. De werkzaamheden zijn afgestemd op hun persoonlijke vaardigheden en interesses.

Begeleiding

Voor de begeleiding bij Uit de Kunst zijn per groep vaste begeleiders aanwezig. Zij hebben een pedagogische opleiding gedaan. En ze hebben affiniteit met de groepswerkzaamheden (kaarsen-, keramiek-  en schildersatelier of bakgroep). De locatiemanager heeft de dagelijkse leiding.  Als het nodig is, kan de begeleiding een beroep doen op een gedragsdeskundige.

Het gebouw en de omgeving

Uit de Kunst zit in een monumentaal pand uit 1894 aan de Korevaarstraat 30. Dat is in het centrum van Leiden. Het pand is volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Op de begane grond in het gebouw vindt je de winkel en de bakgroep. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de kaarsen, keramiek en schildersateliers. Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Meerdere buslijnen stoppen bij de bushalte op 10 meter afstand.