In Wijkservicecentrum Centraal werken mensen met een beperking. Zij verrichten werkzaamheden voor bedrijven, organisaties en particulieren in de wijk, maar kunnen ook binnen het wijkservicecentrum activiteiten doen. Centraal is een samenwerkingsverband van de Gemiva-SVG Groep en Raamwerk.

Voor wie?

Wijkservicecentrum Centraal is onder andere voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en mensen met een stoornis in het autistische spectrum.

Ook stagiaires uit het speciaal onderwijs zijn van harte welkom. Zij kunnen met alle werkzaamheden en trainingen meedoen.

Begeleiding

Er wordt niet alleen gewerkt met professionele hulpverleners. Ook vrijwilligers en stagiaires werken mee. Zij worden door de medewerkers van beide organisaties ingewerkt en begeleid.

We werken met het portfolio. Daarin wordt de ontwikkeling van de cliënten bijgehouden. Voor ieder nieuw behaalde vaardigheid of afgeronde training ontvangt de cliënt een certificaat. Op welke vaardigheden er getraind wordt, bepaalt de cliënt zelf. Bij een aantal cliënten gebruiken we het Boris leer systeem.

Het gebouw en de omgeving

Centraal is gevestigd aan de Tulpenstraat, in winkelcentrum de Hoftuin in Rijnsburg.

Interesse?

Er zijn veel mogelijkheden. Heb je interesse en wil je meer weten? Stuur een mail naar olga.werkhoven@gemiva-svg.nl.