Zuidwester is een activiteitencentrum in Leiden voor volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het gebouw waarin het activiteitencentrum is gevestigd, bestaat uit twee verdiepingen. De Zuidwester zit met drie groepen op de begane grond. Op de eerste verdieping vind je de Ervaring, een activiteitencentrum voor jongeren met een beperking.

Voor wie?

De Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en bijkomende beperkingen zoals epilepsie, dementie, autisme.
Een deel van de cliënten woont in woonlocaties van de Gemiva-SVG Groep. Andere cliënten wonen in de directe omgeving bij ouders/familie. Een enkele cliënt woont zelfstandig (met ambulante begeleiding).
 

Begeleiding

De cliënten krijgen bij Zuidwester ondersteuning van een vast team begeleiders, aangevuld met leerlingen, vrijwilligers en stagiaires. Zij kunnen eveneens een beroep doen op een aantal deskundigen zoals een fysiotherapeut en een gedragsdeskundige. Op verzoek kan een arts, een ergotherapeut of een logopedist geraadpleegd worden.

Het gebouw en de omgeving

Het activiteitencentrum bevindt zich naast het winkelcentrum in Leiden Zuid-West. Het gebouw heeft twee verdiepingen. De Zuidwester zit met drie groepen op de begane grond. Op de eerste verdieping is De Ervaring gevestigd. Alle groepsruimtes hebben een tilliftsysteem aan het plafond en een ruime badkamer.
In het gebouw vind je ook een gymzaal, een fysiotherapieruimte, een snoezelruimte, een muzieklokaal en een keuken.

Het activiteitencentrum is het hele jaar open, van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 15.30 uur. De Zuidwester is gesloten op officiële feestdagen.

06-02-20-Gemiva-de-Ervaring-Zuidwester-27.JPG 06-02-20-Gemiva-de-Ervaring-Zuidwester-40.JPG 06-02-20-Gemiva-de-Ervaring-Zuidwester-50-JPG.jpg 06-02-20-Gemiva-de-Ervaring-Zuidwester-58.JPG 06-02-20-Gemiva-de-Ervaring-Zuidwester-8.JPG