De Schalm is een centrum voor sport en activiteiten in de wijk Ommoord in Rotterdam. Hier komen mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel voor dagbesteding.

Voor wie?

De cliënten van De Schalm zijn volwassenen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Zij kunnen door hun beperkingen (nog) geen (on)betaald werk verrichten. Door hun beperking hebben zij ondersteuning nodig in de activiteiten en bij algemene dagelijkse dingen. Ook andere mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving kunnen naar De Schalm.

Begeleiding

Bij iedere activiteit zijn begeleiders aanwezig. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider, die als eerste aanspreekpunt fungeert. De locatiemanager heeft de leiding. Verder zijn er leerlingen, stagiaires, vrijwilligers en huishoudelijk- en administratief medewerkers.

Het gebouw en de omgeving

De Schalm zit in een vrijstaand gebouw in Rotterdam. De locatie heeft een ruim buitenterras en een tuin. Er zijn verschillende activiteitenruimtes, er is een grote ontmoetingsruimte, aangepast sanitair met tilsystemen en een rustruimte. In het gebouw zijn verschillende sportfaciliteiten.