Kogge is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Kogge bevindt zich samen met woonlocatie Karveel in Woonservicecentrum De Vloot. Een groot deel van de cliënten die het activiteitencentrum bezoekt, woont in één van de appartementen van Karveel.

Voor wie?

In Kogge komen dagelijks 20 tot 25 mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Zij zijn door hun handicap niet (meer) in staat om betaald werk te doen. Er zijn verschillende activiteiten en er zijn mogelijkheden voor ADL-zorg. De cliënten van Kogge wonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Begeleiding

De cliënten krijgen ondersteuning van begeleiders, stagiaires, leerlingen en vrijwilligers. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Cliënten en familie en/of de verzorger kunnen daar als eerste terecht met vragen. Als het nodig is, kunnen begeleiders ook een gedragsdeskundige om hulp vragen. De dagelijkse leiding ligt bij de locatiemanager.

Activiteiten

Er worden bij Kogge verschillende activiteiten aangeboden, waarbij cliënten (weer) vaardigheden kunnen oppakken en talenten kunnen (her)ontdekken en ontwikkelen. Op Kogge is van alles te doen voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Iedere cliënt werkt in zijn/haar eigen tempo en heeft een eigen programma.

Denk hierbij aan:
  • Creatieve activiteiten, zoals schilderen en mozaïek
  • Muziek luisteren, muziek maken en zingen
  • Werken met computers
  • Beweging, zoals fitness (in onze eigen fitnessruimte), yoga en bewegen op muziek
  • Werkzaamheden doen voor anderen

Het gebouw en de omgeving

Activiteitencentrum Kogge bevindt zich op de begane grond van Woonservicecentrum De Vloot. In datzelfde gebouw zit ook het Albeda College met verschillende opleidingen. Bijvoorbeeld de kappersopleiding en koksopleiding. Cliënten kunnen bij de kapsalon van het Albeda College naar de kapper en een hapje eten bij het Proeflokaal van de koksopleiding. Verder zitten in het gebouw Seniorenwelzijn, Careyn, STOED, een kinderdagverblijf en woonlocatie Karveel. Kogge ligt in de buurt van het winkelcentrum Koningshoek.

Bekijk de plattegrond van het gebouw.