De Duiker bevindt zich op het terrein van Swetterhage. In het gebouw is een gymzaal, zwembad, fitness ruimte, fysio en ergotherapie.

Zwembad

Het zwembad is 15 meter lang en 8 meter breed. De bodem van het zwembad heeft een verstelbare vloer die tot 1,40 meter diep kan. Ook is het mogelijk om het bad in tweeën te splitsen, waarbij de ene bodem lager kan staan als de ander.

Er zijn mogelijkheden om rolstoelgebonden cliënten het water in te helpen. Ook is er een lange  aflopende baan waarin mensen met een douchestoel het water in begeleid kunnen worden.
Het zwembad is bedoelt voor alle cliënten die op Swetterhage wonen. Het zwembad wordt gebruikt door externe gebruikers zoals,  leszwemmen, dementerende ouderen en fysiotherapie.

De activiteitencentra en de woningen kunnen voor hun cliënten een tijd reserveren. Daarnaast is er op woensdagavond van 18.00 tot 21.00 uur begeleiding in het zwembad aanwezig. Cliënten kunnen dan komen zwemmen. Zij moeten zich hiervoor wel aanmelden. Er zijn voor de woensdagavond kosten verbonden aan het zwemmen. Voor informatie over de kosten of reserveringen kunt u mailen naar Saskia Kikkert, saskia.kikkert@gemiva-svg.nl.

Er is ook nog een hydrotherapiebad. Dit is een extra verwarmd bad (36 graden)  dat vooral voor hydrotherapie wordt gebruikt . Vaak wordt dit gebruikt om een cliënt met spasticiteit beter te laten ontspannen zodat de fysiotherapeut de ledematen beter kan bewegen.

Fitness

In de gymzaal is een aparte ruimte waar 10 fitnessapparaten staan. Op maandagavond en woensdagmiddag is er begeleiding aanwezig. Cliënten kunnen zich hiervoor opgeven bij marijke.wijnveen@gemiva-svg.nl.

Gymzaal

In de gymzaal zijn allerlei attributen voor handen om lekker te sporten. Zo is er een trampoline, een familieschommel, allerlei klim -en klauterattributen en kleine materialen zoals ballen, kegels, ringen e.d.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut probeert met zijn behandeling de voorwaarden te scheppen voor een optimaal motorisch functioneren. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan een goede beweeglijkheid, spierkracht, spierspanning en coördinatie. De meeste behandelingen bestaan uit functionele oefentherapie, waarbij motorische vaardigheden getraind worden die de cliënt in het dagelijks leven nodig heeft. Dit kan aangevuld worden met allerlei specialistische behandelmogelijkheden De behandelingen zijn meestal individueel maar kunnen ook in groepsverband gegeven worden.