Activiteitencentrum De Geer ligt op het terrein van Swetterhage. De Geer wordt bezocht door cliënten in de leeftijd van 16 tot 90 jaar. Iedere cliënt geven wij de dagbesteding die bij hem of haar past.

Voor wie

Activiteitencentrum De Geer is voor mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Het centrum wordt bezocht door cliënten die ook op het terrein wonen. Cliënten die nog thuis wonen zijn ook van harte welkom. Wij kijken steeds welke groep het beste aansluit bij de cliënt. Ook is het mogelijk dat de cliënt  meerdere groepen bezoekt.

Activiteiten

Vanuit De Geer worden veel activiteiten georganiseerd, zodat er een groepje cliënten 1x per week naar de manege Moedig Voorwaarts om kleine klusjes te doen en te beleven.
De begeleiding neemt de cliënten mee in alle dagelijkse situaties, bijvoorbeeld de vaatwasser inruimen, boodschappen doen en allerlei andere klusjes.
Daarnaast bieden we ook bewegingsactiviteiten aan zoals zwemmen, fietsen en gymmen. Er zijn muziek activiteiten, we koken met cliënten, er is shantala, multi sensory story telling enz.
We maken gebruik van Totale Communicatie zoals picto's, voorwerpen, foto's, PECS.

Begeleiding

Elke dag staan er 2 begeleiders op de groep. Zij hebben de opleiding MBO 3 of 4 gedaan. Verder werkt er een administratieve kracht. Deskundigheid van een gedragsdeskundige, logopedist of fysiotherapeut kunnen worden in gezet. Daarnaast zijn er binnen het team mensen die muziek kennis hebben, de cursus shantala hebben gevolgd.
Er zijn er ook mensen die via begeleid werken bij ons werken.
De cliënten worden ondersteunt bij alle dagelijkse zaken. Veel cliënten hebben ondersteuning nodig bij de ADL. Een groot aantal cliënten moet ook geholpen worden met een tillift. Veel medewerkers zijn geschoold in voorbehouden handelingen.
De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Het gebouw en de omgeving

De Geer bevind zich op het terrein van Swetterhage. De meest groepen maken gebruik van het pand aan de Zwartbontweide. Een groep zit er in het Theehuis (ook op het terrein van Swetterhage) en een lokaal bevindt zich nog in een oud gebouw in het eiland ook op  Swetterhage.
AC De Geer bestaat uit 10 groepen. 

Zaterdagopvang

De Geer biedt ook zaterdagopvang voor cliënten.