Op IBG Cronesteijn in Leiden werken mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. De meeste van hen wonen op Swetterhage in Zoeterwoude.

Voor wie?

De mensen die de IBG bezoeken, vertonen complex gedrag. Ze hebben een verstandelijke beperking en een ernstige vorm van autisme en/of een psychiatrische aandoening. Enkele cliënten krijgen individuele begeleiding. die de locatie bezoeken hebben een indicatie op zorgzwaartepakket 7.
Cliënten kunnen fulltime bij IBG Cronesteijn werken. De meesten van hen wonen op Swetterhage.

Er zijn 4 groepen bij IBG Cronesteijn. Cliënten kunnen kiezen of ze in de tuingroep, het atelier, de externe groep of de houtbewerking gaan werken.

Begeleiding

Het team van IBG Cronesteijn bestaat uit 12 vaste medewerkers en een aantal invalmedewerkers. Het team bestaat uit persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Er is ook plaats voor een SPH-stagair.
De begeleiders werken volgens het ondersteuningsplan van de cliënt. Dit doen ze in overleg met de persoonlijk begeleider van de woonlocatie. De medewerkers hebben een agogische opleiding gevolgd.

Het gebouw en de omgeving

IBG Cronesteijn ligt op het achtererf van Hoeve Cronesteijn, aan de rand van een polderpark. Dit was vroeger een melkveehouderij. In 2007 is het omgebouwd tot een activiteitenboerderij. IBG Cronesteijn heeft twee gebouwen en verschillende dieren. Verder is er een groot stuk land met een moestuin, een kas, speeltoestellen en werkruimtes. IBG Cronesteijn is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Vervoer

IBG Cronesteijn beschikt over haar eigen bus. Cliënten komen vanaf de woonlocaties op Swetterhage met deze bus, met de tandem of zelfstandig.