Jakweide 105 t/m 108 bestaat uit 4 woningen op het terrein van Swetterhage. Hier wonen in totaal 28 mensen met een matige verstandelijke handicap, moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische problematiek. Alle cliënten hebben een eigen appartement en er is een gezamenlijke huiskamer. Enkele cliënten krijgen individuele begeleiding.

Voor wie?

Er wonen 28 cliënten op deze locatie. Veel cliënten daarvan werken op IBG Cronesteijn of werkplaats 3 en 4 op het terrein van Swetterhage. De cliënten zijn tussen de 14 en 70 jaar oud. Ze hebben in meer of mindere mate een verstandelijke handicap met hierbij een ernstige vorm van autisme en/of een psychiatrisch ziektebeeld. Enkele cliënten krijgen individuele begeleiding. Op Jakweide 105 is ook een crisisappartement.

Begeleiding

In het team zitten persoonlijk begeleiders, begeleiders, leerlingen, een administratief medewerker, een coach, een werkbegeleider voor de leerlingen, een gedragdeskundige en een locatiemanager. Er is intensieve 24-uurs zorg aanwezig.

Het gebouw en de omgeving

Elke woning heeft appartementen waarin de cliënten wonen. Ook is er een centrale woonkamer. Daar kunnen de cliënten elkaar ontmoeten. Voor de medewerkers is er een kantoor. Je kan vanuit Leiden en Zoetermeer goed met de bus bij de locatie komen.

Jakweide 105 t/m 108, IBG Cronesteijn en werkplaats 3 en 4 vormen samen 1 locatie. IBG Cronesteijn is een gebouw en weiland op het terrein van Hoeve Cronesteijn in Leiden. Hier werken de cliënten die op Jakweide 105 t/m 108 wonen. Ze verzorgen de dieren en de moestuin, maken houten meubels en zijn creatief met allerlei materiaal.