Jakweide 112 is een woonlocatie voor mensen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ze hebben behoefte aan structuur.

Voor wie?

Bij Jakweide 112 wonen volwassenen. Zij hebben een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Veel cliënten kunnen ook niet goed horen of zien. Enkelen hebben een motorische beperking. En er zijn meerdere cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag tonen.

Begeleiding

In Jakweide 112 werken (persoonlijk) begeleiders, leerlingen en stagiaires. 's Nachts is er een centrale nachtdienst op Swetterhage. Die waakt over de cliënten met een uitluistersysteem en/of camerasysteem.

Elke cliënt heeft een ondersteuningsplan. Daarin staat welke begeleiding de cliënt nodig heeft.

Het gebouw en de omgeving

Jakweide 112 zit in hetzelfde gebouw als Jakweide 110. Je kunt met een rolstoel in de woning komen. Jakweide 112 is op de eerste verdieping. Daar wonen 10 cliënten. De woning heeft een keuken, één woonkamer (opgesplitst in 2 gedeelten) en een dakterras. Elke cliënt heeft een eigen kamer met badkamer. De badkamers hebben een douche en toilet. Eén kamer is toegerust met een plafondrailsysteem.

Activiteiten

Alle bewoners hebben dagbesteding op het terrein van Swetterhage. En vanuit de woning worden verschillende activiteiten georganiseerd. Het streven is om één keer per jaar met cliënten op vakantie te gaan.