Jakweide 113 is een woonlocatie op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Hier wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking hebben zij allemaal een psychiatrische aandoening.

Voor wie?

In Jakweide 113 wonen volwassen mannen en vrouwen. De zorgvraag en handicaps van de bewoners verschillen. Er is sprake van een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners zijn allemaal mobiel. Naast de verstandelijke beperking heeft een aantal van de bewoners ook psychiatrische problematiek, psychose, vorm van autisme of depressie. Soms is er agressie, maar dat proberen we altijd te voorkomen.

Begeleiding

De bewoners hebben een affect neutrale benadering nodig in een huiselijke leefomgeving. Dit wordt gegeven door begeleiders die zij goed kennen. De begeleiding/verzorging (ADL) die we op deze woning geven, is afgestemd op de mogelijkheden en persoonlijkheden van de bewoner. De begeleiding gebruikt bij gesprekken pictogrammen en foto's als dat nodig is.
Op de woning wordt er elke dag gekookt. Cliënten helpen daar vaak bij. De meeste bewoners gaan overdag naar een activiteitencentrum. Dit kan zijn op het terrein van Swetterhage of daarbuiten, waar zij zelf naar toe kunnen.

Het gebouw en de omgeving

De woning heeft 2 woonkamers waar 6 slaapkamers op uitkomen, 2 badkamers en een keuken. Alles is gelijkvloers. De woning heeft een grote achtertuin en aan de voorkant een grasveld.