Jakweide 115 staat op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Hier wonen kinderen en jong volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag. Onze belangrijkste taak is het opvoeden en ontwikkelen van het kind samen met de ouders. Daarbij gaan we uit van het normale leven. We zorgen dat het kind zich veilig kan voelen, zich kan ontwikkelen en dat het zich de normen en waarden van de samenleving eigen kan maken.

Voor wie?

In Jakweide 115 wonen kinderen en jong volwassenen van ongeveer 5 tot 25 jaar. Er heerst een warm leefklimaat. Ook is er veel aandacht voor hun ontwikkeling, structuur en communicatie. Er wonen minderjarigen met een autisme spectrum stoornis en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Begeleiding

Het team bestaat uit (persoonlijk) begeleiders, leerlingen en stagiaires. Onze medewerkers weten hoe ze om moeten gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hierbij hebben ze speciale aandacht voor het opvoeden en ontwikkelen van de kinderen. Daarvoor werken ze onder andere met de methodiek Geef me de 5, de contact cirkel van Heijkoop, Gentle Teaching, Ontwikkelvolgmodel (OVM), Triple-C en ABA.

Wij bieden intensieve 24-uurs zorg.’s Nachts is er een centrale nachtdienst aanwezig. Die waakt over de cliënten met behulp van een uitluistersysteem en/of camerasysteem.

Het gebouw en de omgeving

Jakweide 115 staat op het terrein van Swetterhage aan de rand van Zoeterwoude. In april 2017 zijn de kinderen van locatie Het Loet verhuist naar de nieuwbouw (Jakweide 115). In hetzelfde gebouw zit ook Jakweide 117. De nieuwbouw heeft 2 verdiepingen (met lift). Op elke verdieping kunnen 10 cliënten wonen. Zij wonen verdeeld in 2 groepen. De kinderen hebben een eigen zit/slaapkamer, badkamer en een gemeenschappelijke woonkamer. De inrichting is huiselijk met oog voor de zorgvraag van de cliënt.

Visie en beleid

Kinderlocatie Jakweide 115 heeft een eigen Visie & Beleid Kindzorg.