Participeren, nuttig en zinvol bezig zijn, talenten ontdekken en ontplooien. Dit zijn belangrijke onderdelen binnen de dagbesteding. Op Swetterhage en in de omgeving zijn hiervoor allerlei mogelijkheden.

Alles wat nodig is om Swetterhage te faciliteren, wordt zo mogelijk ingezet als dagbesteding. Denk hierbij aan het onderhoud van het terrein, vergaderruimtes voorzien van koffie/thee, boodschappen doen, werken in het restaurant, de supermarkt of de bar/foyer. Op de dagbestedingslocaties van Swetterhage doen de cliënten ook allerlei nuttige klussen voor bedrijven en organisaties. Zij maken bijvoorbeeld bloembuisjes geschikt voor hergebruik of bevestigen plantenkaartjes. 

Fietsenwerkplaats

Swetterhage heeft ook een fietsenwerkplaats. De cliënten en begeleiders repareren hier fietsen en verkopen opgeknapte tweehandsfietsen tegen een scherp tarief. Kapotte fiets of op zoek naar een goede tweedehands? Fietsenwerkplaats Swetterhage is geopend op werktijden van maandag tot en met woensdag (tel. 071 580 62 53).

Werk op Maat

In samenwerking met de gemeente Zoeterwoude, bedrijven en organisaties hebben de cliënten van Swetterhage ook zinvolle dagbestedingswerkzaamheden in de omgeving. Zo doen ze bijvoorbeeld klein groenonderhoud, halen plastic op bij bejaarden en delen folders rond in de wijk. Met het speciaal ontwikkelde programma ‘Werk op Maat’ participeren tal van cliënten in de samenleving. Samen 100% is hierbij ons uitgangspunt. De participerende werkzaamheden worden zowel door de cliënten als door de gemeente/organisaties als zinvol en prettig ervaren. 
 
Goede dagbesteding is belangrijk voor een volwaardig en menswaardig bestaan. Er wordt hierbij vooral gekeken naar de mogelijkheden, de wensen en talenten van de cliënten. Waar zijn ze goed in, wat vinden ze leuk om te doen en waar zijn ontwikkelingsmogelijkheden? Wie graag in het restaurant werkt, kan tosti’s klaarmaken of komkommers snijden. Wie graag in het groen werkt, kan een perkje onderhouden, maar ook de losse takken verzamelen en naar de daarvoor bestemde afvalbakken brengen. Voor elke leeftijd en voor elk niveau van functioneren zijn er mogelijkheden. 

Aanmeldingen voor dagbesteding of overleg over de mogelijkheden? Neem contact op met Yvonne Dorresteijn van de afdeling Zorgbemiddeling.