De Medische Dienst levert alle medische zorg op Swetterhage. Bij deze dienst werken twee Artsen Verstandelijk Gehandicapten (AVG-arts), twee praktijkverpleegkundigen en een poli-assistent van de afdeling Behandeling & Ondersteuning. Je vindt de Medische Dienst in het hoofdgebouw van Swetterhage. Hier is ook het spreekuur (op afspraak) van de artsen. Ook kom je hier voor spoedeisende medische hulp of medisch advies. Naast de Medische Dienst is er ook een huisarts die elke dag spreekuur houdt.

Apotheek

Alle informatie met betrekking tot de apotheek vind je via onderstaande linkjes.

Artsen

AVG-artsen van Swetterhage

Speciale aandachtspunten van de AVG-artsen zijn onder andere psychiatrische en gedragsproblematiek, epilepsie en complexe medische problematiek. Voor cliënten buiten Swetterhage hebben de AVG-artsen alleen een adviserende rol.

Huisarts

Je kunt een afspraak maken voor het spreekuur met de huisarts via 071 580 19 52. Meer weten? Kijk op de website van de huisartsenpraktijk.

Praktijkverpleegkundigen

Er werken twee praktijkverpleegkundigen bij de Medische Dienst. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur via 071 580 61 95.

Praktijkverpleegkundigen: 6195
  • Sandra Houtman  06 15 23 86 89
  • Tonny Noorlander  06 15 54 85 77
Coördinerend praktijkverpleegkundige;
  • Seka Habibovic   06 21 16 31 75

Werkzaamheden:
  • Het uitvoeren van diverse verpleegtechnische handelingen in opdracht van de arts
  • Voorschrijven van sederende premedicatie in opdracht van de AVG
  • Voorlichting, advies, instructie, bijvoorbeeld over aanschaf en gebruik van verpleegkundige artikelen, scholing (in samenwerking met de afdeling Leren & Ontwikkelen)
  • Opstellen van protocollen
  • Deelname aan commissies
De praktijkverpleegkundigen kunnen worden ingezet als er bij een cliënt met onmiddelijke ingang een handeling moet worden verricht, waarvoor medewerkers moeten worden geschoold en geautoriseerd. De praktijkverpleegkundigen kunnen helpen de periode tot autorisatie te verkorten door snel en op maat scholing te bieden (locatiemanager meldt aan via Leren & Ontwikkelen) en door de handeling zelf uit te voeren bij de cliënt, zodat de inzet van thuiszorg tot een minimum kan worden beperkt.

Contact

Medische Dienst Swetterhage

Blankaartweg 2
2381 AD Zoeterwoude
071 580 61 66 (toestel 6166)
poli@gemiva-svg.nl

Contactpersoon

Daatje van Dijk
Daatje.van.Dijk@gemiva-svg.nl
071 580 61 66

Annelies Pannekoek
Annelies.Pannekoek@gemiva-svg.nl
071 580 61 66

Openingstijden

Wij zijn op werkdagen geopend van 8.30 - 13.30 uur.

Buiten kantoortijden

De medische dienst Swetterhage heeft een aantal documenten opgesteld die ondersteuning kunnen bieden bij vragen rondom medische zaken. Hieronder staat altijd de meest actuele versie. Printen van de documenten is voor verantwoordelijkheid van de locatie. Zij moeten zelf zorgen dat er altijd van de meest actuele versie gebruik wordt gemaakt.