Een groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases vernieuwd naar de wensen en eisen van deze tijd.

De laatste nieuwbouwfase (planning: 2020/2021) staat nu voor de deur. Hierin worden 8 woningen gebouwd met elk 9 woonplekken. Naar verwachting worden deze woningen eind 2020, begin 2021 opgeleverd (zie foto's). Iedere bewoner van Swetterhage heeft dan nieuwe huisvesting. De 74 wooneenheden, verdeeld over acht woongroepen, vormen het sluitstuk voor wat betreft de wooncapaciteit op Swetterhage. 
 
De woningen zijn ontwikkeld in twee gebouwen die grenzen aan de woonwijk van de buren. Beide gebouwen hebben een verdieping die via een lift te bereiken is. Alle groepen hebben een eigen entree en deurbel. Per woongroep is voorzien in een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. De bewoners hebben verder ieder een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitair. In deze tijd is tevens nagedacht over duurzaamheid. De woningen zijn niet meer aangesloten op het gasnet. Alles gaat elektrisch. De elektriciteit wordt deels opgewekt door zonnepanelen op het dak en warmtepompen.
 
Door het gebruik van licht stucwerk en een contrasterende gevelbekleding krijgen de gebouwen een frisse uitstraling.
 

Hoogste punt

Inmiddels is het hoogste punt bereikt. Helaas kunnen we door het coronavirus geen feestje vieren met elkaar. Wel hebben we een filmpje gemaakt en zo kunnen alle bewoners van Swetterhage mee proosten op dit mooie moment. 

Nieuw Dagbestedingsgebouw

Een nieuw gebouw voor de dagbesteding van 120 bewoners van Swetterhage blijft nodig. Daarbij gaan we uit van onze normale functionele eisen en financiële mogelijkheden. Naar verwachting duurt dit bouwproces ongeveer drie jaar. In de tussentijd hebben de cliënten dagbesteding in de functionele tijdelijke huisvesting op het terrein van Swetterhage en op andere dagbestedingslocaties in de regio.
nieuwbouw_001.jpg nieuwbouw_002.jpg nieuwbouw_003.jpg