In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Op deze locatie wonen, werken en recreëren ruim 360 mensen met een verstandelijke beperking.

Op het terrein van Swetterhage staan onder meer 41 woongroepen, 5 activiteitencentra, een foyer, een restaurant, een supermarkt, een bewegingsruimte en een zwembad. De ondersteunende diensten zorgen voor recreatie, de administratie, de was, het schoonmaken, de techniek en het interne transport. Naast tal van faciliteiten biedt Swetterhage ook intensieve zorg en medische deskundigheid. Hierdoor is het voor de cliënten een prettige en veilige woonomgeving. Ze leven in contact met anderen, kunnen uitdrukken wat in hen leeft en krijgen zoveel mogelijk regie over hun eigen leven.

Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases vernieuwd, zodat het terrein weer helemaal aansluit bij de wensen en eisen van deze tijd. In de laatste fase van de nieuwbouw wordt een nieuw dagbestedingsgebouw gerealiseerd voor 120 cliënten van Swetterhage. De verwachting is om in 2021 met de bouw te kunnen starten. Naar verwachting duurt dit bouwproces ongeveer drie jaar. 

Verbonden met de samenleving

Met allerlei activiteiten en faciliteiten wordt de samenleving steeds meer bij Swetterhage betrokken. Denk hierbij aan een kinderboerderij (planning: begin 2023), een eetcafé, klaverjasavonden, een buurthuis, film- en dansavonden, zaalverhuur/horeca, een supermarkt en zwemles voor kinderen.

Huisregels

In verband met de veiligheid van de cliënten is het op het terrein van Swetterhage verboden te roken en te parkeren. Parkeren is uitsluitend mogelijk op de parkeerterreinen. Kijk voor een overzicht van het terrein op de plattegrond.

Openbaar vervoer

Bezoek je ons met het openbaar vervoer?
Hieronder vind je de wandelroute (ongeveer 11 minuten lopen) vanaf de bushalte van lijn 400 naar Swetterhage, Blankaartweg 2. Klik op het kaartje voor de volledige route.

Halve-kaart-route-naar-Swetterhage.png