In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Op deze locatie wonen, werken en recreëren ruim 300 mensen met een verstandelijke beperking.

Op het terrein van Swetterhage staan onder meer 41 woongroepen, 5 activiteitencentra, een foyer, een restaurant, een supermarkt, een bewegingsruimte en een zwembad. De ondersteunende diensten zorgen voor recreatie, de administratie, de was, het schoonmaken, de techniek en het interne transport. Naast tal van faciliteiten biedt Swetterhage ook intensieve zorg en medische deskundigheid. Hierdoor is het voor de cliënten een prettige en veilige woonomgeving. Ze leven in contact met anderen, kunnen uitdrukken wat in hen leeft en krijgen zoveel mogelijk regie over hun eigen leven.

Een groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases vernieuwd, zodat het terrein weer helemaal aansluit bij de wensen en eisen van deze tijd. Fase 3 is de laatste fase waarin 8 woningen worden gebouwd. Daarnaast wordt een nieuw dagbestedingsgebouw gerealiseerd voor 120 cliënten. 

Verbonden met de samenleving

Met allerlei activiteiten en faciliteiten wordt de samenleving steeds meer bij Swetterhage betrokken. Denk hierbij aan een kinderboerderij, een eetcafé, klaverjasavonden, een buurthuis, film- en dansavonden, zaalverhuur/horeca, een supermarkt en zwemles voor kinderen.

Huisregels

In verband met de veiligheid van de cliënten is het op het terrein van Swetterhage verboden te roken en te parkeren. Parkeren is uitsluitend mogelijk op de parkeerterreinen. Kijk voor een overzicht van het terrein op de plattegrond.