Activiteitencentrum Westeinder staat op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Hier krijgen mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding op een manier die bij hen past. De cliënten zijn tussen de 16 en 65 jaar. Westeinder heeft 4 verschillende soorten groepen.

Voor wie?

Bij Westeinder werken mensen die door hun verstandelijke beperking niet zelfstandig betaald werk kunnen doen. De werkzaamheden passen bij hun wensen en mogelijkheden. Er zijn 4 groepen.

Cliënten kunnen fulltime en parttime dagbesteding krijgen bij Westeinder. Alle cliënten wonen op het terrein van Swetterhage.

Begeleiding

In het activiteitencentrum werken begeleiders die de cliënten ondersteunen. Als het nodig is, helpen zij hen bij het eten en drinken en als ze naar de wc moeten. De meeste medewerkers hebben een agogische opleiding gevolgd, zoals SPW-AB niveau 4 of een hbo-opleiding (SPH). Verder zijn er een administratieve kracht, een muziekdeskundige, fysiotherapeuten en een gedragsdeskundige. Als het nodig is, kan er ook een logopedist of orthopedagoog te hulp schieten. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Het gebouw en de omgeving

AC Westeinder zit in een tijdelijk gebouw op het terrein van Swetterhage. Het gebouw heeft 5 lokalen.