Zwartbontweide 5 en 7 zijn 2 woningen op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Er wonen cliënten die veel zorg of begeleiding nodig hebben.

Voor wie?

Aan Zwartbontweide 5 wonen ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Alle cliënten hebben intensieve zorg nodig en begeleiding in gedrag. Zij houden van huiselijke gezelligheid. De bewoners hebben veel contact met elkaar en de begeleiding. De begeleiding vindt het belangrijk dat de cliënten eigen keuzes kunnen maken.

Aan Zwartbontweide 7 wonen ouderen met een ernstige verstandelijke beperking. Zij hebben intensieve zorg nodig. Daarnaast vragen zij begeleiding in gedrag, bij een psychiatrische ziektebeeld of dementie. De zorg die elke cliënt nodig heeft, verschilt. Daarom worden de cliënten vooral individueel begeleidt.

Begeleiding

In beide woningen werken we met een vast team. Daarin zitten 2 persoonlijk begeleiders, begeleiders en 2 leerlingen. Ook werken er invalkrachten, stagiaires en vrijwilligers.

De begeleiders begeleiden elke cliënt aan de hand van zijn/haar ondersteuningsplan. Ze kijken daarbij altijd of dit goed gaat en wat er beter kan. Dan wordt het ondersteuningsplan aangepast. Medewerkers hebben geleerd hoe ze medische handelingen moeten doen.

’s Nachts is er een centrale nachtdienst op Swetterhage. Die waakt via een uitluistersysteem en/of camerasysteem over de cliënten.

Het gebouw en de omgeving

Het gebouw heeft 2 verdiepingen met 8 woongroepen. Zwartbontweide 5 en 7 zijn op de begane grond. Elke woning heeft een ruime, gezamenlijke woonkamer met daarin een open keuken. Daar wordt elke dag gekookt. Alle cliënten hebben een eigen ruime zit/slaapkamer met een badkamer. De woningen zijn ingericht om intensieve lichamelijke zorg te kunnen verlenen. Alle zit/slaapkamers, sanitaire ruimtes en woonkamers hebben plafondliftsystemen. De badkamers en toiletten zijn ruim genoeg voor het gebruik van hulpmiddelen.
Het gebouw heeft een mooie binnentuin. De 4 woningen op de begane grond hebben er een eigen terras en een gezamenlijke tuin. Op de begane grond is een snoezelruimte en een activiteitenruimte.

Beide woningen liggen aan de openbare weg. Daarom is de woning van buitenaf gesloten. Bel gerust aan. Je bent altijd van harte welkom.