Zwartbontweide 6 (’t Huis) is een ouder-initiatief. Hier wonen jongeren met een verstandelijke beperking. Zwartbontweide 6 staat op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-dorp. De zorg en begeleiding gaat door middel van ZIN. Dat staat voor zorg in natura. Het betekent dat de gemeente of het zorgkantoor de zorg rechtstreeks betaalt. De Gemiva-SVG Groep biedt die zorg. Alle jongeren krijgen de hele dag begeleiding. Ook de ouders helpen mee.

Voor wie?

De bewoners zijn allemaal van een jongere leeftijd. Ze hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Begeleiding

Op de locatie werken persoonlijk begeleiders, begeleiders en stagiaires. De locatiemanager heeft de leiding. De begeleiding is er de hele dag. De jongeren hebben een persoonlijke sfeer nodig. Ook is het voor hen belangrijk dat ze altijd dezelfde begeleiders hebben. De begeleiding is gericht op de dingen die de bewoners kunnen.

Op de woning wordt elke dag gekookt. De jongeren mogen daar om de beurt mee helpen.

’s Nachts is er een centrale nachtdienst. Die waakt over de jongeren. Dit doet de nachtdienst met een uitluistersysteem en/of camera’s.

Het gebouw en de omgeving

De woning ligt aan de buitenrand van Swetterhage. Het heeft uitzicht op een vijver. De woning heeft een woonkamer. Die is heel licht en ruim. Naast de woonkamer is een keuken. Alle slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. Ook hebben ze een balkon of terras. Bij de woning is een ruime tuin.