Agathahuis is een woon- en werklocatie in Oostvoorne. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal van hen heeft bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problemen.

Voor wie?

In het Agathahuis wonen mensen met een verstandelijke beperking met soms bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problematiek. Er zijn groepswoningen en appartementen. De bewoners in de groepswoningen hebben een eigen appartement en maken gebruik van de gezamenlijke huiskamer. Hier kunnen zij ook met elkaar de maaltijd gebruiken. De bewoners van de appartementen en de kleine woning wonen meer op zichzelf. Overdag werken de meeste cliënten bij de eigen dagbesteding (Agathahoeve of Bij Tante Agaath) of bij een bedrijf of instelling.

Begeleiding

Het Agathahuis is een 24-uursverblijflocatie. Er zijn altijd begeleiders aanwezig en `s nachts is er een wakende nachtdienst en een slaapdienst. Als het nodig is, kunnen cliënten hen om hulp vragen. De begeleiding is gericht op het bieden van structuur, bescherming, stabiliteit en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. De locatiemanager heeft de dagelijkse leiding. Naast de begeleiders werken er een administratieve kracht en woningassistentes. En als het nodig is, kunnen de begeleiders een gedragsdeskundige om hulp vragen.

Het gebouw en de omgeving

Het Agathahuis staat aan de rand van Oostvoorne in de duinen. Op het terrein staat het hoofdgebouw met daarin 3 groepswoningen. In iedere woning is plaats voor 6 of 7 cliënten. De meeste zit/slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. In een apart gebouw zijn 5 appartementen waar we cliënten de mogelijkheid geven om in een veilige omgeving zelfstandiger te kunnen wonen. Ergens anders op het terrein staat een kleine woning waar 1 cliënt woont. En op het terrein is kinderboerderij Agathahoeve. Daar komen kinderen en ouders uit de omgeving. De kinderboerderij maakt deel uit van Agathawerk, de dagbestedingsmogelijkheden van de Gemiva-SVG Groep in Voorne-Putten. Die bestaat naast Agathahoeve uit Bij Tante Agaath, een lunchroom en een cadeauwinkel in Rockanje.

Klik hier voor een impressie van het Agathahuis.