Bij Tante Agaath is een cadeauwinkel en lunchroom in het centrum van Rockanje.

Bij Tante Agaath is een combinatie van een cadeauwinkel en een lunchroom in één winkelpand. Achter de winkel is een atelier waar cliënten producten maken voor de verkoop in de winkel. De cliënten werken in Bij Tante Agaath en verkopen de cadeauartikelen aan de klanten. In de lunchroom kunnen klanten kunnen  koffie, thee of een frisdrank drinken en een lunch gebruiken. In de keuken achter de winkel bereiden zij de consumpties en bedienen van daaruit de klanten.De winkel en lunchroom zijn open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Voor wie?

In de winkel en de lunchroom werken volwassen mensen met een verstandelijke handicap en met soms bijkomende psychiatrische beperkingen. Zij hebben behoefte aan regulier werk, maar zijn hiertoe (nog) niet in staat. Met ondersteuning van begeleiders kunnen zij in de lunchroom en/of de cadeauwinkel/atelier werken. 

Begeleiding

De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een vast team begeleiders. Ook kunnen er leerlingen, stagiaires of vrijwilligers actief zijn.

Het gebouw en de omgeving

Bij Tante Agaath is gevestigd aan de rand van het centrum van Rockanje. In de cadeauwinkel staan de zelfgemaakte producten, zoals kaarsen, sieraden, cadeautjes en woonaccessoires. De lunchroom beschikt over een buitenterras, een kinderhoekje en toiletten. De lunchroom en de winkel zijn open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en is ook buiten openingstijden beschikbaar voor vergaderingen, workshops, e.d.