“We waren gewend om te onderbouwen waarom onze zoon iets op een andere manier deed. Bij De Regenboog is dit helemaal niet nodig. Dat is fijn en geeft veel vertrouwen in de opvang.”

Tygo (3 jaar), de zoon van Michelle en Werner van Dis, komt 3 dagen per week naar KDC De Regenboog. “Tygo ging eerst naar een regulier kinderdagverblijf. Maar we merkten al snel dat hij niet meekwam met zijn leeftijdsgenootjes. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand”, vertelt Michelle.
 
Persoonlijk begeleidster Gerdine de Leeuw: “Op ons kleinschalige kinderdagcentrum in Middelharnis begeleiden we kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. Kinderen met een verstandelijke of een meervoudige beperking zijn welkom bij ons, maar bijvoorbeeld ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand.”

 2021-09-12-Tygo-van-Dis-annekefotografie-8593.jpg

Bij De Regenboog stimuleren en motiveren we kinderen zich spelenderwijs te ontwikkelen. We hebben 3 groepen van gemiddeld 8 kinderen, met verschillende leeftijden en verschillende ontwikkelingsmogelijkheden. Kinderen kunnen elkaar hierdoor stimuleren en aanvullen, op elkaar reageren en samen plezier beleven.
 
“Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. En op elke ontwikkeling zijn we trots. Of een kind nu voor het eerst een woordje zegt, zelf een drinkbeker vast kan houden, zelfstandig zijn/haar jasje aan kan doen of door kan groeien naar (speciaal) onderwijs. We vieren elk moment”, vertelt Gerdine. “Het geeft zoveel voldoening om als begeleider betrokken te zijn bij die ontwikkeling en een bijdrage te mogen leveren aan een goede kwaliteit van leven van ieder kind. Ja, ik krijg daar echt energie van. En mijn collega’s ook.”
 
“Dat is te merken hoor”, bevestigt Michelle. “Alle medewerkers zijn zo betrokken bij de kinderen en de ouders. Ze organiseren leuke en creatieve activiteiten, communiceren goed met ons over hoe het gaat met Tygo, denken met ons mee over oplossingen voor uitdagingen waar we thuis mee te maken krijgen en hebben altijd aandacht voor ons. Of het nu de begeleiders, de fysiotherapeut of logopedist is. Maar wat we vooral belangrijk vinden is dat ze Tygo goed aanvoelen. Al met al kan ik wel zeggen dat Tygo de juiste begeleiding krijgt. Dat neemt zorgen van ons weg en geeft ons rust.”
 
“En wat ook fijn is, is dat er vanuit De Regenboog een goede samenwerking is en er korte lijnen zijn met andere betrokken zorgverleners. Tygo krijgt therapieën, bezoeken van artsen en observaties op De Regenboog. Dat scheelt ons veel heen en weer reizen en geeft Tygo daarmee ook rust.”
 
Het dagprogramma op De Regenboog is erop gericht dat de kinderen zich prettig voelen. Gerdine: “We doen veel met de groep. Daarbinnen hebben we een dagindeling die voor elk kind net even anders kan zijn. Die is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid prikkels die een kind aankan. Maar we gaan altijd uit van wat een kind kan en niet van wat hem of haar belemmert.”
 
Michelle: “Wij zijn ontzettend blij met De Regenboog. Soms word ik er als moeder gewoon emotioneel van. Tygo maakt echt sprongen sinds hij daar komt en we laten hem er met een gerust gevoel achter.”

2020-09-07-10-59u-Tygo-van-Dis-auto-rijden-op-De-Regenboog-Middelharnis-1-(1).jpg