Entrez is een lunchroom en cadeauwinkel in het centrum van Middelharnis. Een bijzondere winkel waar mensen met een beperking werken.

Voor wie? 

In de winkel en de lunchroom werken volwassen mensen met een verstandelijke beperking en/of lichamelijke beperking met soms bijkomende psychiatrische beperkingen en mensen met niet aangeboren hersen letsel.
Een aantal cliënten hebben behoefte aan regulier werk, maar zijn hiertoe (nog) niet in staat. Met ondersteuning van begeleiders kunnen zij in de lunchroom en/of de cadeauwinkel/atelier werken.
De cliënten leren vaardigheden die zij nodig hebben om de diverse werkzaamheden te verrichten zoals; kassawerkzaamheden, klanten te woord staan, cadeaus in te pakken en de winkel beheren.
In de lunchroom bedienen zij klanten, dekken de tafels, verzorgen  drankjes en serveren  de lunchgerechten en rekenen af. Cliënten die in de keuken aan het werk zijn maken bestellingen klaar, maken soep en bakken taart en koekjes.
Dagelijkse hygiëne staat hoog in het vaandel bij Entrez.
 

Begeleiding

De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een vast team begeleiders. Iedere cliënt heeft een begeleider die het eerste aanspreekpunt is voor de cliënt en zijn achterban. Er kunnen bij Entrez ook stagiaires, vrijwilligers en leerlingen actief zijn.

Het gebouw en de omgeving

Entrez ligt in het centrum van Middelharnis en bestaat uit een winkel en een lunchroom. Achter in de winkel is een kaarsenatelier waar cliënten kaarsen maken voor de verkoop in de winkel. In de lunchroom kunnen klanten koffie, thee of frisdrank drinken en een lunch gebruiken. In de keuken achter de winkel bereiden de cliënten de consumpties en bedienen van daaruit de klanten.
De producten die in Entrez worden verkocht zijn door mensen met een beperking gemaakt en komen van verschillende werkplekken zoals zorgboerderij De Bonte Koe, activiteitencentrum D’n Duyt en Serviceteam Ebbe en Vloed.

Bekijk ons tafelmenu om te zien wat je bij ons kunt eten en drinken.

Entrez is open maandag van 12.00 tot 16.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.