Gemivaria is een cadeau- en kopieerwinkel van de Gemiva-SVG Groep in Strijen.

In de winkelstraat van Strijen bevindt zich Gemivaria, een cadeau- en kopieerwinkel waar dagelijks ongeveer vijftien mensen met een verstandelijke beperking werken. Zij werken er in voltijd of combineren deze werkzaamheden met werk in één van de andere locaties van dagbesteding Hoeksche Waard. Gemivaria verkoopt producten die gemaakt zijn door cliënten uit de activiteitencentra in de regio of uit het eigen Gemivaria-atelier . Doordat de producten ambachtelijk worden vervaardigd, zijn ze van een hoogwaardige kwaliteit.

De cliënten richten zich ook op administratief werk, in opdracht van particulieren en instellingen. Ze maken bijvoorbeeld clubbladen, vernietigen documenten en verpakken mailingen. Daarnaast verrichten ze creatieve activiteiten, zoals het ontwerpen van posters, wenskaarten of uitnodigingen. Er is een folder met tarieven van de diverse werkzaamheden.

Voor wie?

In Gemivaria werken mensen met een verstandelijke beperking. 

Begeleiding

De clienten van Gemivaria krijgen bij hun werk ondersteuning van een team vaste begeleiders. Ook vrijwilligers, leerlingen en stagiaires kunnen in gemivaria werken. 

 

Openingstijden

Gemivaria is geopend op:

  • Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Iedere tweede zaterdag van de maand van 09.00 tot 16.00 uur.

Gebouw en omgeving

Gemivaria bevindt zich midden in de enige winkelstraat van Strijen en bestaat uit drie ruimten: een winkelgedeelte voor de verkoop, een ruimte voor kopieerwerk en een atelier waar producten worden gemaakt.

Gemivaria is een onderdeel van dagbesteding Hoeksche Waard van de Gemiva-SVG Groep.