Groen & Creatief in Zinkweg (gemeente Oud-Beijerland) is één van de locaties van dagbesteding Hoeksche Waard van de Gemiva-SVG Groep.

Voor wie? 

Dagelijks werken er op Groen & Creatief maximaal 14 cliënten met een verstandelijke beperking. Zij wonen in een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep, in een ander wooninitiatief of bij ouders/familie thuis. De cliënten werken van maandag t/m vrijdag, dat kan zowel fulltime als parttime.

Activiteiten Groenvoorziening

Groen en Creatief heeft een tuingroep en een creatieve groep.

De werkzaamheden van de tuingroep zijn o.a. 

  • het zagen en kloven van openhaardhout voor de verkoop
  • het onderhouden van tuinen bij particulieren, waaronder grasmaaien, schoffelen en snoeien
  • het aanleggen van bestrating en het renoveren van tuinen bij particulieren


De werkzaamheden van de creatieve groep zijn o.a.

  • het maken van creatieve producten zoals woon en tuindecoraties, wenskaarten, tassen, seizoensartikelen zoals paas- en kerstdecoraties.
  • het vervaardigen van houtproducten zoals tuinmeubelen, vogelhuisjes, vogelvoederhuisjes en insektenhotels.

De producten van Groen & Creatief worden verkocht in o.a. cadeauwinkel Gemivaria in Strijen, cadeauwinkel Gemivaria in Dordrecht, lunchroom/cadeauwinkel Entrez in Middelharnis en aan verschillende winkels in de buurt, op markten of rechtstreeks aan bezoekers.
 

Gebouw en omgeving

Groen & Creatief is gevestigd in een eigen gebouw in de dorpskern van Zinkweg en beschikt over verschillende werkruimtes en een kantine. Voor het werken bij externe tuinopdrachten is er een eigen bus en zijn er eigen werkkleding en werkschoenen voor de cliënten.

Groen & Creatief is één van de locaties van de dagbesteding Hoeksche Waard van de Gemiva-SVG Groep.

Begeleiding

De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een vast team (persoonlijk) begeleiders. Ook kunnen er leerlingen, stagiaires en vrijwilligers actief zijn.