Groen & Creatief is één van de locaties van dagbesteding Hoeksche Waard van de Gemiva-SVG Groep en is onderdeel van activiteitencentrum Symfonie.

Voor wie

Dagelijks werken er bij Groen & Creatief gemiddeld 14  (jong)volwassen cliënten. De cliënten werken van maandag t/m vrijdag, zowel fulltime als parttime.

Activiteiten Groenvoorziening

Groen en Creatief heeft een tuin/buitengroep en een creatieve groep.

De werkzaamheden van de tuin/buitengroep zijn o.a.:

  • het zagen en kloven van openhaardhout voor de verkoop;
  • het onderhouden van tuinen bij particulieren, waaronder grasmaaien, schoffelen en snoeien;
  • het aanleggen van bestrating en het renoveren van tuinen bij particulieren.
De werkzaamheden van de creatieve groep zijn o.a.:
  • het maken van creatieve producten zoals woon- en tuindecoratie, wenskaarten, tassen, seizoensartikelen zoals paas- en kerstdecoratie;
  • het maken van houtproducten zoals tuinmeubelen, vogelhuisjes, vogelvoederhuisjes en insektenhotels.

De producten van Groen & Creatief worden verkocht in o.a. sociale wijkwinkel WerkSaam, cadeauwinkel Gemivaria in Strijen, cadeauwinkel Gemivaria in Dordrecht, lunchroom/cadeauwinkel Entrez in Middelharnis en aan verschillende winkels in de buurt, op markten of rechtstreeks aan bezoekers.

Gebouw en omgeving

Groen & Creatief is gevestigd in een eigen gebouw in het buitengebied (voormalig buurtschap Zinkweg)  te Oud-Beijerland en beschikt over verschillende werkruimtes en een kantine. Voor het werken bij externe tuinopdrachten is er een eigen bus en zijn er eigen werkkleding en werkschoenen voor de cliënten.

Groen & Creatief is één van de locaties van de dagbesteding Hoeksche Waard van de Gemiva-SVG Groep.

Begeleiding

De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een vast team (persoonlijk) begeleiders. Ook kunnen er leerlingen, stagiaires en vrijwilligers actief zijn.