Woonlocatie Julianastraat in Puttershoek is een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep met 29 ruime appartementen voor mensen met een beperking.

Voor wie?

In de woonlocatie wonen mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel en mensen met een verstandelijke beperking. Door hun beperking hebben zij behoefte aan het 24 uur per dag beschikbaar zijn van begeleiders voor ondersteuning. De meeste bewoners maken overdag gebruik van een vorm van dagbesteding elders. Dat is meestal in een activiteitencentrum of op een reguliere of aangepaste werkplek. In het weekend maken bewoners gebruik van vrijetijdsmogelijkheden in en buiten de woonlocatie, gaan op familiebezoek of ontvangen vrienden en kennissen.

Begeleiding

De begeleiding van de cliënten is in handen van professionele begeleiders van de Gemiva-SVG Groep, die 24 uur per dag beschikbaar zijn. In de woonlocatie kunnen ook leerlingen en stagiaires werken. Voor algemene zaken zijn er een huishoudelijk medewerker, een administratief medewerker en een kok aanwezig. De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager.

De Gemiva-SVG Groep maakt graag gebruik van de inzet van vrijwilligers, mensen die extra tijd en aandacht besteden aan de bewoners. Het gaat dan vaak om het ondersteunen bij activiteiten van de cliënten, zoals het samen naar de winkels gaan en meegaan naar vrijetijdsactiviteiten (sporten, wandelen, fietsen, creatieve activiteiten). Vrijwilligers bij de Gemiva-SVG Groep kunnen rekenen op ondersteuning van de beroepskrachten.

Op dinsdag en donderdag is er van 10.30 tot 14.30 uur Julianacafé voor bewoners die op die dagen niet naar de externe dagbesteding gaan. Ze kunnen in het Julianacafé de krant lezen, puzzelen, knutselen of een spelletje doen. Soms maken zij een tosti of soep voor de lunch.   

Cliëntenraad

Eens per maand komt de cliëntenraad van de woonlocatie bijeen. In de cliëntenraad bespreken de cliënten de gang van zaken in de woonlocatie. De cliëntenraad bestaat uit zes cliënten en een coach. 

Het gebouw en de omgeving

Woonlocatie Julianastraat is gevestigd in een gedeelte van Puttershoek dat opnieuw ontwikkeld is. Hier zijn onder andere nieuwe woningen voor starters en zelfstandig wonende ouderen. De Gemiva-SVG Groep heeft hier samen met woningcorporatie HW Wonen een woonlocatie gerealiseerd voor mensen met een beperking. Er is veel aandacht voor parkeren en groen. De woonlocatie ligt direct in het centrum van Puttershoek, waar de meeste winkels zijn.

De appartementen zijn voorzien van een woon- en slaapgedeelte, een kitchenette en eigen sanitair. De bewoners kunnen gebruik maken van één van de gezamenlijke ontmoetingsruimtes in het gebouw waar zij elkaar onder andere kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen eten.