Sociale wijkwinkel WerkSaam richt zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, maar ook participatie en de mogelijkheid om iets te betekenen voor onze wijk. Denk aan inzamelingen voor goede doelen en hergebruik van materialen, de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en een praatje te maken of onze producten te kopen. Buiten de winkel richten wij ons bijvoorbeeld op afval prikken en glas ophalen in de wijk. De winkel is een plek waar onze cliënten met veel plezier kunnen werken, zich kunnen ontwikkelen en in contact kunnen staan met bezoekers. Een plek waar verbinding met de wijk het uitgangspunt is, waar duurzaamheid een grote rol gaat spelen, waar we nieuwe samenwerkingen aan kunnen gaan en iedereen welkom is.

Bij WerkSaam kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie, een praatje en voor:
  • In– en verkoop van tweedehands kinderkleding: Geef kinderkleding een tweede leven.
  • Ruilboekenkast: Zet een boek van jezelf in de kast en neem gratis een ander boek mee naar huis.
  • Verkoop producten: Koop leuke, handgemaakte (outlet)cadeautjes. Deze worden gemaakt door cliënten van diverse locaties van de Gemiva-SVG Groep.
  • Demonteerwerk: Wij kunnen kleine gebruikte apparaten verantwoord demonteren en afvoeren.
  • Inzamelpunt gebruikte cartridges, mobiele telefoons en plastic flessendoppen: Verzamel ze en lever ze bij WerkSaam in. Wij zorgen voor recycling, de opbrengst gaat naar Stichting CliniClowns en KNGF Geleidehonden.
  • De Gunkast: Je kent ze wel: goedbedoelde cadeautjes die je hebt gekregen maar niet gaat gebruiken. Ze zijn welkom in de Gunkast. Wij verkopen ze daar. De opbrengst gaat naar activiteiten voor de cliënten van AC Symfonie.
  • Koffiepunten DE: Heb je ze nog in de la liggen? Wij sparen ze voor stichting Geven om jong leven.