• Verklaring Wouter de Jong, voorzitter Raad van Toezicht Gemiva-SVG Groep:

 • Zakenvrienden bedankt!

  De tweejaarlijkse bijeenkomst met de Zakenvrienden van Gemiva-SVG was in juni dit jaar. Een feestelijke aangelegenheid voor cliënten en medewerkers. De Zakenvrienden hebben voor meer dan 60.000 euro (!) aan wensen in vervulling laten gaan.

 • De Gemiva-SVG Groep controleert deze zomer de contactgegevens van ouders, partners en andere vertegenwoordigers van cliënten. Wie in ons elektronisch cliëntendossier PlanCare bekend is als contactpersoon van een cliënt, krijgt hierover een e-mail. Contactpersonen van wie we geen e-mailadres hebben, benaderen we per brief. Bij het controleren van de gegevens kan de contactpersoon direct aangeven welke informatie hij of zij wil ontvangen van de Gemiva-SVG Groep.

 • Binnenkort start in Gouda de opleiding woon- en activiteitenhulp weer. Er is nog plek voor nieuwe deelnemers. De opleiding is er voor mensen met een inschrijving in het doelgroepregister. Doeners die het leuk vinden om mensen te helpen, kunnen zich aanmelden.

 • Samen maken we het verschil! Dat willen we in de praktijk brengen tijdens het inspiratiefestival op 12 november 2019. Met cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers denken we na over de dingen die belangrijk zijn voor een goed leven.

 • Kinderboerderij De Boezemvriend en speeltuinvereniging SpeelVlucht in Oud-Beijerland krijgen een nieuwe multifunctionele accommodatie. Op deze nieuwe locatie ‘Boezem & Co’ krijgt Gemiva een nieuwe dagbestedingsplek waar cliënten o.a. in en om de kinderboerderij kunnen helpen.

 • Wat waren in 2018 onze doelen en wat hebben we gerealiseerd? Hoe waren onze financiële resultaten? Je leest het in onze jaarverslagen op www.gemiva-svg.nl/jaarverslag. De hoofdlijnen vind je in de samenvattende infographic en in een cliëntversie van het kwaliteitsverslag.

 • Afgelopen donderdagavond kreeg Gemiva de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van de gemeente Hoeksche Waard. Werkgevers die zich inzetten om mee te denken over oplossingen bij de combinatie werk en mantelzorg kregen deze erkenning.

 • Nederland heeft sinds 17 juni een ‘minister van Gehandicaptenzaken’. In een spannende liveshow op NPO1 werd Rick Brink door de jury en het publiek voor deze functie gekozen.

 • Gisteren ontvingen GO! en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem minister de Jonge van Volksgezondheid, welzijn en sport. Een geslaagd bezoek was het, waarbij de minister aangaf onder de indruk te zijn van de inhoudelijkheid van de samenwerking tussen GO! en de gemeenten. Gemiva-SVG Groep is één van de acht organisaties die samen Go! voor jeugd vormen.

 • Verklaring Wouter de Jong, voorzitter Raad van Toezicht Gemiva-SVG Groep:

 • De sponsorthermometer voor ons Hundertwassergebouw op Swetterhage staat nu op één miljoen euro. Dankzij de vele donaties van relaties/bedrijven, particuliere giften en hartverwarmende inzamelingsacties zijn we al een eind op weg om dit bijzondere gebouw voor onze cliënten te realiseren.

 • Sinds begin mei doet Spar Ammerstol mee aan het duurzame initiatief "Too Good To Go". In de strijd tegen voedselverspilling verzamelt de supermarkt producten die bijna over de datum zijn en maakt hier een verrassingsbox van. Deze zogenaamde Magic Box wordt aangeboden in de Too Good To Go app. Gebruikers van de app kunnen de Magic Box kopen en het pakket ophalen in de winkel. Zo wordt er minder voedsel weggegooid en helpt Spar mee om de CO2-uitstoot omlaag te brengen.

 • Gemiva krijgt een nieuwe woonlocatie in Leiden. Het gaat om het nieuwbouwproject aan het Kanaalpark 141. Het appartementengebouw met zeventig woonplekken voor mensen met een verstandelijke beperking zal begin 2021 klaar zijn.

 • Stichting Klasse en Gemiva gaan samen werken in een nieuw gebouw aan de Clematislaan in Gouda.

 • Zit jij op sociale media? En zou je de berichten van Hersenz willen delen met jouw vrienden, volgers en connecties? Help dan mee met de sociale-mediacampagne die we op dit moment voeren. Die is gericht op partners van mensen met hersenletsel. Hoe meer mensen onze berichten delen, hoe meer mensen we kunnen helpen!

 • De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft het initiatief genomen om een nieuwe website op te zetten. Een website met informatie over baankansen in de gehandicaptensector én waar iedereen kan zien hoe mooi het werk is. Zo willen ze meer mensen inspireren om in de gehandicaptenzorg te gaan werken.

 • De Gemiva-SVG Groep is deelnemer in het project Mantelzorg werkt! In dit project worden werkgevers geadviseerd in het faciliteren van en bijdragen aan een goede werk-mantelzorgbalans van hun werknemers.

 • Cliënten van activiteitencentrum De Mingel in Waddinxveen namen op 22 mei de sleutels van hun toekomstige gebouw in ontvangst. Zij kregen die uit handen van wethouders Hannie van der Wal (o.a.financiën) en Kirsten Schippers (o.a. samenlevingsparticipatie). De Gemiva-SVG Groep en de gemeente Waddinxveen tekenden even daarvoor het koopcontract van het voormalige C1000-gebouw aan de Passage in het Sleutelkwartier. Gemiva gaat nu aan de slag met de verbouwing. Naar verwachting is het gebouw begin 2020 klaar voor gebruik.

 • Speciaal gemaakte ‘visiespel’ taartjes, een grote voorraad met gloednieuwe speldozen en enthousiaste aanwezigen vormden het decor van de presentatie van het visiespel. Deze feestelijke aangelegenheid vond plaats op woensdagmiddag 8 mei in het Servicecentrum van de Gemiva-SVG Groep in Gouda.