• Nieuws

  Herhaalprik tegen corona

  De herhaalprikronde met het vernieuwde coronavaccin gaat van start. Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen. Bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers met cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt.

 • Op vrijdag 16 september zet de woon- en werklocatie Elsenhoeve in Lekkerkerk de deuren open. Er is dan een open dag van 15.00 tot 18.00 uur. Die dag zijn de ouders en bekenden van onze bewoners en cliënten en inwoners van Lekkerkerk en omgeving van harte uitgenodigd. Kom je ook?

 • Nieuws

  Open dag Swetterhage

  In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Op deze locatie van Gemiva wonen, werken en recreëren ruim 360 mensen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 17 september zet Swetterhage van 10.00 tot 12.30 uur de deuren open. Iedereen die benieuwd is naar de ontwikkelingen, het reilen en zeilen op deze prachtige locatie, op zoek is naar een leuke baan of bijvoorbeeld aan de slag wil als vrijwilliger, is van harte welkom.

 • Radio Gemiva interviewde in augustus Arthur de Jong over de maatregelen om verspreiding van corona te voorkomen.

 • Nieuws

  Wijzigingen medische dienst

  De medische dienst Swetterhage krijgt een andere naam. Vanaf 1 september 2022 heet de medische dienst VG-Poli. Deze, nieuwe, VG-poli is er vanaf dat moment voor alle cliënten van Gemiva met een WLZ-indicatie – verblijf mét en zonder behandeling.

 • Nieuws

  Open nacht Swetterhage

  De Centrale Nachtzorg van Swetterhage verzorgt op woensdag 5 oktober een open nacht. Tijdens deze informatieavond geeft het team antwoord op verschillende nachtelijke vragen, uitleg over het uitluistersysteem, deurmelders en bewegingsdetectoren.

 • Volgens het algemene testbeleid in Nederland voldoet een zelftest om te bepalen of iemand besmet is met het coronavirus. Medewerkers en cliënten die in onze locaties komen, moesten in geval van corona gerelateerde klachten een PCR-test doen. Voor onze medewerkers blijft dit het uitgangspunt. Voor de cliënten van onze dagcentra en logeerhuizen, kinderen én volwassenen, gelden echter dezelfde regels als voor de meeste mensen in Nederland.

 • Altijd een feestje zo vlak voor de zomervakantie: de MINIRUN (voorheen Swetterhage-run) bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De Minirun is elk jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis voor de bewoners van Swetterhage. Samen met eigenaren van zo’n 150 mini’s reden zij op zondag 10 juli alweer voor de 25e keer door het Groene Hart.

 • Zeventien gemotiveerde cliënten van Gemiva hebben de training tot ambassadeur gevolgd. En met succes. Zij kunnen vanaf nu ingezet worden als ambassadeur vanuit Gemiva. Trainers Mariska en Patricia zijn op 5 juli persoonlijk langs gegaan bij deze cursisten. Felicitaties, bloemen, cupcakes en een Gemiva t-shirt werden uitgedeeld.

 • Vorige week ondertekende Gemiva, samen met vijf andere leerbedrijven in de sector Zorg, Welzijn en Sport (ZWS), een samenwerkingsovereenkomst met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hiermee wordt wederzijds partnerschap vormgegeven tussen SBB en de betrokken leerbedrijven, die jaarlijks verantwoordelijk zijn voor een groot aantal mbo-studenten in de sector.

 • Nieuws

  Met de wind in de haren

  Met het doel mensen met een beperking op een sportieve manier vrijheid te laten beleven, startten Gemiva en de Regiobank een crowdfunding om geld in te zamelen voor een elektrische duofiets voor de regio Leiden.

 • Nieuws

  Walk of Waste Leiden

  Kunst op misschien wel de laatste plek die je zou verwachten: prullenbakken. De kunstenaars van Uit de Kunst werkten mee aan dit bijzondere project, Walk of Waste.

 • Op 15 juni had kinderdagcentrum De Regenboog de eer om het goede doel van het Kiwanis Haring Event te vormen. Hoofdsponsor AxxiAuto in Dirksland ontving 150 gasten ter ere van het netwerkevent, dat een recordopbrengst van €33.000,- opleverde. Met de gift kan het kinderdagcentrum een mooie nieuwe snoezelruimte aanschaffen.

 • Het aantal coronabesmettingen stijgt. Dat horen we in het nieuws. Dat zien we ook bij Gemiva. We vragen iedereen daarom de basismaatregelen weer goed in acht te nemen.

 • Op 31 mei kenden de Zakenvrienden een bedrag van ruim €60.000,- toe aan verschillende locaties van Gemiva. Een silent disco set, een damesfiets, snoezelkar of een kantenknipper; de Zakenvrienden van Gemiva zorgden ervoor dat verschillende locaties ze kunnen aanschaffen.

 • Nieuws

  Vijf jaar ZIP

  Naaiatelier ZIP bestaat vijf jaar en viert dit eerste lustrum op vrijdag 24 juni met, onder andere, een spetterende modeshow.

 • Blogbericht

  Bestuurswisseling bij Gemiva

  Op 31 mei 2022 is Gemiva-bestuurder Jos Hiel met pensioen gegaan na een loopbaan van ruim 40 jaar bij Gemiva, waarvan 22 jaar als bestuurder. Hij heeft zijn vooral zorginhoudelijke portefeuille in de Raad van Bestuur overgedragen aan Marjolijne Lewis, tot voor kort bestuurder bij S&L Zorg in Roosendaal.

 • Gemiva brengt iedere 2 maanden een digitale nieuwsbrief uit voor cliënten en verwanten. De uitgave van mei is verzonden in de nieuwe huisstijl.

 • Op maandag 23 mei is het nieuwe gebouw van school voor speciaal onderwijs De Startbaan (voorheen De Ark, Stichting Klasse) en kinderdagcentrum Bloemendaal (Gemiva) feestelijk geopend. De Goudse wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra verrichtten de openingshandeling van het gebouw aan de Clematislaan 2 in Gouda. Dat deden ze samen met vier kinderen van Bloemendaal en De Startbaan.

 • Nick Berkman maakte tijdens een proef kennis met duurzaam schoonmaken. Hij werkte met andere schoonmaakmiddelen. Ook gebruikte hij zo min mogelijk water en schoonmaakmiddel. “Ik beveel iedereen aan om het ook te proberen. Je zult er versteld van staan.”