• Maar liefst 34.000 euro is vrijdagavond opgehaald tijdens een bijzonder sponsordiner voor het Hundertwassergebouw op Swetterhage. Tijdens het driegangendiner in Koetshuis de Burcht in Leiden was er van alles te beleven. Naast een loterij en een kleurrijke veiling van Christine Carrington, zorgden onze cliënten voor een onvergetelijke avond. Zo was er een Hundertwasser-modeshow van naaiatelier ZIP en een optreden van onze theatergroep Domino.

 • Wil jij zorgrobot Zora wel eens in het echt ontmoeten of wil jij de GoOV-app uitproberen? Dat kan! Tijdens de E-healthweek van 21 t/m 26 januari 2019 organiseert de Gemiva-SVG Groep een innovatiemarkt ‘Innoveren met E-health’.

 • Staatssecretaris Tamara van Ark bracht op maandagmiddag 3 december een werkbezoek aan de woon- en activiteitenhulpen op Swetterhage in Zoeterwoude. Op de Internationale dag voor mensen met een beperking sprak de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met Paulina Bodenko, Sander Guldemeester en Jan de Wit. "Dit is echt mijn droombaan."

 • De ledenraads- en jongerenraadsleden van Rabobank Het Haringvliet hebben een cheque van 1000 euro uit het Coöperatief Dividend van de bank gedoneerd aan het initiatief Diner Entrez van lunchroom Entrez in Middelharnis: elke twee weken een diner organiseren voor eenzame en minderbedeelde inwoners.

 • Ook dit jaar zijn er weer volop winterfairs en kerstmarkten georganiseerd door onze locaties. Hieronder vind je een overzicht.

 • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel krijgen vaak niet of te laat de juiste zorg. Verwijzers leggen vaak niet de link met hersenletsel. Door die link eerder te leggen kunnen mensen met hersenletsel én hun naasten beter en sneller geholpen worden. Daarom zijn deze week verschillende hersenletselorganisaties de campagne Leg de Link gestart. De campagne is een initiatief van Hersenz, waar Gemiva-SVG Groep een onderdeel van is.

 • Het CZ zorgkantoor hecht veel waarde aan een goede informatievoorziening aan cliënten. In dat kader bekeken zij onze website en controleerden ze deze op een aantal punten. Zij concludeerden dat onze website aan de eisen voldoet.

 • Met het slopen van het gebouw van ZML-school De Ark in Oud-Beijerland is de volgende stap gezet naar verdere samenwerking tussen zorg en onderwijs. Op de plek van de school komt een kenniscentrum waarin zowel zorg als onderwijs voor kinderen met een beperking met elkaar samenwerken.

 • Tijdens het bezoek van Omroep Max aan de studio van Radio Gemiva, verrast Nederlandse zanger Jerry van Vianen zijn fan DJ Eli.

 • Woensdag 12 december is de traditionele Kerstreis op Swetterhage in Zoeterwoude. Al wandelend over het terrein ga je als het ware op reis door het Kerstverhaal. Omgeven met zang, muziek en allerhande figuranten wordt het verhaal van de geboorte van Jezus verteld.

 • De kersverse nieuwsbrief over het Hundertwassergebouw op Swetterhage is vandaag verschenen. Met onder meer het nieuws dat de sponsorthermometer voor ons Hundertwassergebouw nu op ruim een half miljoen euro staat.

 • “Ik herken het van de vacuümpomp bij de bevalling tot het langs elkaar heen praten. Je wordt niet altijd gelijk begrepen en je wordt soms weggestuurd met een kluitje in het riet.”

 • NLdoet is dé kans om elke klus te klaren. Je legt als locatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie locatie in het zonnetje. Het Oranje Fonds zet de schijnwerpers op vrijwilligerswerk en ondersteunt jullie graag hierbij!

 • De Gemiva-SVG Groep participeert samen met een aantal partners in een plan van de gemeente Oud-Beijerland om op het terrein van de kinderboerderij een multifunctionele accommodatie neer te zetten. Cliënten van de Gemiva-SVG Groep en Pameijer (mensen met een beperking) gaan met hun begeleiders ondersteunende werkzaamheden uitvoeren zoals catering (bv koffie/thee bij het Sociaal Cafe), ondersteuning bij de kinderopvang en de speeltuin en het voortzetten van de huidige werkzaamheden op de kinderboerderij. Daar verrichten cliënten van de Gemiva-SVG groep met veel plezier onderhoudswerkzaamheden.

 • In het bijzijn van cliënten van de Gemiva-SVG Groep zijn op 30 oktober de huurafspraken voor twee werkruimtes in het sportcomplex van korfbalvereniging DeetosSnel formeel vastgelegd. Met een drankje en zelfgebakken koek is de samenwerking ingeluid.

 • Voor vrijwilligers en medewerkers van de Gemiva-SVG Groep houdt Colette de Bruin een lezing over autisme. Deze lezing is georganiseerd voor vrijwilligers, maar er is ook nog plaats voor een aantal medewerkers. De vrijwilligers zijn via de aandachtfunctionarissen op de locatie al uitgenodigd.

 • Wil jij zorgrobot Zora wel eens in het echt ontmoeten of wil jij de GoOV-app uitproberen? Dat kan! Tijdens de e-healthweek van 21 t/m 26 januari 2019 organiseert de Gemiva-SVG Groep een innovatiemarkt ‘Innoveren met e-health’. Medewerkers, cliënten, ouders en andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte welkom!

 • De Gemiva-SVG Groep start zelf een opleiding Woon- en activiteitenhulp voor mensen die door een beperking niet de mogelijkheid hebben om een MBO-opleiding te volgen, maar wel de potentie hebben om in een Gemiva-locatie, een verpleeghuis of zorgcentrum aan de slag te gaan als ondersteunend medewerker.

 • Op 11 oktober, wereldwijde coming-out dag, is in Gouda het Zorgmanifest Diversiteit & Inclusie ondertekend. Met ondertekening van het Zorgmanifest beloven zorginstellingen in Gouda en regio Midden-Holland meer aandacht te besteden aan diversiteit onder medewerkers en cliënten. Het manifest werd ondertekend door Fundis, Kwadraad, Zorgpartners Midden-Holland, Groene Hart Ziekenhuis, Gemiva-SVG Groep en de Stichting Roze Zaterdag Gouda, tevens initiatiefnemer van het Manifest.

 • Op zaterdag 13 oktober is radiostation ‘Radio Gemiva’ gelanceerd. De Gemiva-SVG Groep is de eerste zorginstelling in de gehandicaptenzorg met een eigen radiostation.