• Taart, bloemen, bubbels, muziek én een enthousiaste radio crew zijn de ingrediënten voor het feestelijke 1-jarig bestaan van Radio Gemiva. Precies een jaar geleden lanceerde Qmusic DJ Domien Verschuuren de radiozender. Een jaar later blikken we terug én kijken vooruit.

 • Gemiva-SVG Groep is bezig om voor drie locaties een milieucertificaat aan te vragen. Woonlocaties Gelderhof en Elsenhoeve voldoen al aan de minimale eisen voor een certificaat. Binnenkort gaan we ook voor Swetterhage aan de slag. “Door de nieuwe douchekoppen is het onderwerp ook gaan leven bij onze bewoners”, aldus Jelmer Paulus, locatiemanager van de Elsenhoeve in Lekkerkerk.

 • Op zaterdag 26 en op zondag 27 oktober 2019 staat van 13.30 tot 17.00 uur het werk van Camille Grootaers centraal in Atelier Marianne Lint, Turfmarkt 69 in Gouda. Op deze overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de 55e verjaardag van Camille is een selectie te zien uit ruim 300 tekeningen, gouaches en schilderijen. De toegang is gratis. Camille werkt en woont in Gemiva-locaties in Moordrecht.

 • Hersenz op de radio!

  Om Hersenz landelijk meer bekendheid te geven is er op maandag 7 oktober een radiocampagne gestart. Het radiospotje wordt twee weken uitgezonden op 3FM, Radio 2 en de regionale omroepen.

 • Zoals in de nieuwsbrief van juli te lezen was, zijn we bij Gemiva-SVG de laatste maanden druk bezig met het controleren van contactgegevens van ouders en verwanten van de cliënten van Gemiva-SVG Groep. Van een groot aantal aangeschreven personen is een reactie binnen. Hartelijk dank hiervoor! Er rest nog een deel waarvan we de reactie ook graag ontvangen.

 • Gemiva-SVG Groep heeft op 30 september een werkbezoek gehad van beleidsmedewerkers van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. In het Servicecentrum in Gouda maakten zij kennis met onze opleiding Woon- en activiteitenhulp en spraken ze met zes leerlingen die deze opleiding volgen. Met deze praktijkopleiding op maat kunnen de leerlingen, die niet in staat zijn een mbo-diploma te halen, vanuit de dagbesteding doorstromen naar een baan in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Daarnaast bezochten ze de leer-werkplek van één van de leerlingen in Bergambacht.

 • Samen vertellen, samen oplossen, samen onderzoeken, samen zorgen, samen…. Samen kunnen we zoveel meer, weten we zoveel meer, doen we zoveel meer. Samen maken we het verschil en dat brengen we graag in de praktijk: op dinsdag 12 november tijdens het inspiratiefestival. Met cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers ‘hebben we het’ deze middag over al hetgeen zo belangrijk is voor een goed leven.

 • Met Hi5 bieden we cliënten en verwanten de mogelijkheid te ontdekken wat er te beleven en te doen valt op andere locaties in regio 5.

 • Bij de Gemiva-SVG Groep vinden we duurzaamheid belangrijk. Hendrik is hierin een mooi voorbeeld. In het afgelopen jaar spaarde hij bijna 80 euro aan statiegeld voor de Roparun en recyclede hij veel lampen en batterijen. Ook prikt hij regelmatig afval rond zijn woonlocatie, Schouwenhof in Dordrecht. "Ik vond op één dag twintig blikjes bier, veertig sigarettenpeuken, dertig snoeppapiertjes en een kledinghanger in het park. Gelukkig liggen die nu netjes in de afvalbak."

 • Hersenz heeft een nieuwe behandellocatie in de Drechtsteden. Vanaf september wordt de behandeling gegeven in activiteitencentrum Overweg aan de Prattenburg in Dordrecht. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die klaar zijn met revalideren, maar nog problemen tegenkomen in het dagelijks leven. Voor mensen die wonen in de ruime regio rond Dordrecht verzorgt de Gemiva-SVG Groep dit programma.

 • Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan inwoners van ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Doe mee met je locatie of thuis!

 • Verklaring Wouter de Jong, voorzitter Raad van Toezicht Gemiva-SVG Groep:

 • Zakenvrienden bedankt!

  De tweejaarlijkse bijeenkomst met de Zakenvrienden van Gemiva-SVG was in juni dit jaar. Een feestelijke aangelegenheid voor cliënten en medewerkers. De Zakenvrienden hebben voor meer dan 60.000 euro (!) aan wensen in vervulling laten gaan.

 • De Gemiva-SVG Groep controleert deze zomer de contactgegevens van ouders, partners en andere vertegenwoordigers van cliënten. Wie in ons elektronisch cliëntendossier PlanCare bekend is als contactpersoon van een cliënt, krijgt hierover een e-mail. Contactpersonen van wie we geen e-mailadres hebben, benaderen we per brief. Bij het controleren van de gegevens kan de contactpersoon direct aangeven welke informatie hij of zij wil ontvangen van de Gemiva-SVG Groep.

 • Binnenkort start in Gouda de opleiding woon- en activiteitenhulp weer. Er is nog plek voor nieuwe deelnemers. De opleiding is er voor mensen met een inschrijving in het doelgroepregister. Doeners die het leuk vinden om mensen te helpen, kunnen zich aanmelden.

 • Samen maken we het verschil! Dat willen we in de praktijk brengen tijdens het inspiratiefestival op 12 november 2019. Met cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers denken we na over de dingen die belangrijk zijn voor een goed leven.

 • Kinderboerderij De Boezemvriend en speeltuinvereniging SpeelVlucht in Oud-Beijerland krijgen een nieuwe multifunctionele accommodatie. Op deze nieuwe locatie ‘Boezem & Co’ krijgt Gemiva een nieuwe dagbestedingsplek waar cliënten o.a. in en om de kinderboerderij kunnen helpen.

 • Wat waren in 2018 onze doelen en wat hebben we gerealiseerd? Hoe waren onze financiële resultaten? Je leest het in onze jaarverslagen op www.gemiva-svg.nl/jaarverslag. De hoofdlijnen vind je in de samenvattende infographic en in een cliëntversie van het kwaliteitsverslag.