• Gemiva heeft sinds vandaag een digitale nieuwsbrief voor cliënten en verwanten.

 • Medewerkers van de Gemiva-SVG Groep hebben sinds enkele jaren de mogelijkheid de kosten van hun sportschoolabonnement te laten verrekenen met hun bruto salaris. Deze regeling valt onder het MeerKeuzeSysteem Arbeidsvoorwaarden (MKS). Hiermee heb je als medewerker een belastingvoordeel omdat je over je betaalde sportschoolabonnement geen loonbelasting betaald.

 • Wij hebben het trieste bericht ontvangen dat Rik Bouwknegt geheel onverwacht op veel te jonge leeftijd is overleden.

 • Ook dit jaar worden er weer volop kerstmarkten en winterfairs georganiseerd op de locaties van de Gemiva-SVG Groep. Zoek je nog leuke kerstversiering, kerstboom, kerstkaarsen of kerststukjes of hou je gewoon van de gezellige sfeer van kerst? Kom dan naar onze winterfairs en kerstmarkten bij jou in de buurt.

 • In de nationale e-healthweek organiseert Gemiva-SVG Groep haar tweede innovatiemarkt. Die is op donderdagmiddag 30 januari 2020 in woonlocatie ’t Getij in Oude-Tonge (’t Getij 3). Op deze markt tonen we innovaties, onder andere op het gebied van voeding en vitaliteit. Cliënten, hun ouders, partners of verwanten, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je kunt tussen 14.00 en 17.30 kennismaken met verschillende innovaties en e-health-toepassingen.

 • Zang, toneel, een kerstmarkt, chocolademelk, glühwein… Op woensdag 11 december is het weer tijd voor de mooiste reis van het jaar: De traditionele Kerstreis op Swetterhage in Zoeterwoude. De Kerstreis is een wandelend avontuur op het terrein van Swetterhage waar 320 mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken.

 • Start bouw Boezem & Co

  Afgelopen week werd de start van de bouw van Boezem & Co gevierd op het terrein van kinderboerderij De Boezemvriend en speeltuinvereniging Speelvlucht in Oud-Beijerland.

 • Op het mooie terrein van stadsboerderij de Weidemolen in Zoetermeer opent Gemiva deze maand een brasserie. Op deze locatie gaan wij in samenwerking met een collega-instelling dagbesteding creëren in de brasserie en op de boerderij. Je kan dus kiezen! Het pand is modern en het terrein is goed onderhouden met moestuinen, speeltuinen, zitjes en fruitbomen.

 • De stichting Present Gouda en de Gemiva-SVG Groep tekenden op donderdag 21 november een nieuw convenant waarmee zij hun samenwerking verlengen. Hiermee kan de stichting weer minimaal een jaar rekenen op onze steun.

 • Gemiva-SVG Groep is betrokken bij de herbestemming van een voormalig verzorgingshuis aan de Bernhardhof in Gouda. Hier gaan wij acht cliënten begeleiden die zelf een appartement huren en een afgesproken aantal uur per week ambulante ondersteuning krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen de eerste bewoners eind 2019 terecht.

 • Radio Gemiva is genomineerd voor de Special Media Award in de categorie: Beste Radiostation. Dit is de landelijke prijs voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op het Mediapark in Hilversum op zaterdag 9 november tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019.

 • Vanaf vandaag kun je stemmen op de ideeën die zijn uitgewerkt binnen het project Mijn idee! Drie initiatiefnemers krijgen straks tijd en budget om hun idee van droom naar werkelijkheid te brengen. Hieronder vind je een link waarin de indieners hun idee kort presenteren. Welke ideeën help jij verder?

 • Taart, bloemen, bubbels, muziek én een enthousiaste radio crew zijn de ingrediënten voor het feestelijke 1-jarig bestaan van Radio Gemiva. Precies een jaar geleden lanceerde Qmusic DJ Domien Verschuuren de radiozender. Een jaar later blikken we terug én kijken vooruit.

 • Gemiva-SVG Groep is bezig om voor drie locaties een milieucertificaat aan te vragen. Woonlocaties Gelderhof en Elsenhoeve voldoen al aan de minimale eisen voor een certificaat. Binnenkort gaan we ook voor Swetterhage aan de slag. “Door de nieuwe douchekoppen is het onderwerp ook gaan leven bij onze bewoners”, aldus Jelmer Paulus, locatiemanager van de Elsenhoeve in Lekkerkerk.

 • Op zaterdag 26 en op zondag 27 oktober 2019 staat van 13.30 tot 17.00 uur het werk van Camille Grootaers centraal in Atelier Marianne Lint, Turfmarkt 69 in Gouda. Op deze overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de 55e verjaardag van Camille is een selectie te zien uit ruim 300 tekeningen, gouaches en schilderijen. De toegang is gratis. Camille werkt en woont in Gemiva-locaties in Moordrecht.

 • Zoals in de nieuwsbrief van juli te lezen was, zijn we bij Gemiva-SVG de laatste maanden druk bezig met het controleren van contactgegevens van ouders en verwanten van de cliënten van Gemiva-SVG Groep. Van een groot aantal aangeschreven personen is een reactie binnen. Hartelijk dank hiervoor! Er rest nog een deel waarvan we de reactie ook graag ontvangen.

 • Gemiva-SVG Groep heeft op 30 september een werkbezoek gehad van beleidsmedewerkers van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. In het Servicecentrum in Gouda maakten zij kennis met onze opleiding Woon- en activiteitenhulp en spraken ze met zes leerlingen die deze opleiding volgen. Met deze praktijkopleiding op maat kunnen de leerlingen, die niet in staat zijn een mbo-diploma te halen, vanuit de dagbesteding doorstromen naar een baan in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Daarnaast bezochten ze de leer-werkplek van één van de leerlingen in Bergambacht.

 • Rick Brink heeft al zijn hele leven een broze bottenaandoening. In juni 2019 werd hij de eerste minister van Gehandicaptenzaken. Hij zet zich in voor een inclusieve samenleving voor alle mensen met een beperking.

 • Met Hi5 bieden we cliënten en verwanten de mogelijkheid te ontdekken wat er te beleven en te doen valt op andere locaties in regio 5.

 • Bij de Gemiva-SVG Groep vinden we duurzaamheid belangrijk. Hendrik is hierin een mooi voorbeeld. In het afgelopen jaar spaarde hij bijna 80 euro aan statiegeld voor de Roparun en recyclede hij veel lampen en batterijen. Ook prikt hij regelmatig afval rond zijn woonlocatie, Schouwenhof in Dordrecht. "Ik vond op één dag twintig blikjes bier, veertig sigarettenpeuken, dertig snoeppapiertjes en een kledinghanger in het park. Gelukkig liggen die nu netjes in de afvalbak."