• Volgens het algemene testbeleid in Nederland voldoet een zelftest om te bepalen of iemand besmet is met het coronavirus. Medewerkers en cliënten die in onze locaties komen, moesten in geval van corona gerelateerde klachten een PCR-test doen. Voor onze medewerkers blijft dit het uitgangspunt. Voor de cliënten van onze dagcentra en logeerhuizen, kinderen én volwassenen, gelden echter dezelfde regels als voor de meeste mensen in Nederland.

 • Altijd een feestje zo vlak voor de zomervakantie: de MINIRUN (voorheen Swetterhage-run) bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De Minirun is elk jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis voor de bewoners van Swetterhage. Samen met eigenaren van zo’n 150 mini’s reden zij op zondag 10 juli alweer voor de 25e keer door het Groene Hart.

 • Zeventien gemotiveerde cliënten van Gemiva hebben de training tot ambassadeur gevolgd. En met succes. Zij kunnen vanaf nu ingezet worden als ambassadeur vanuit Gemiva. Trainers Mariska en Patricia zijn op 5 juli persoonlijk langs gegaan bij deze cursisten. Felicitaties, bloemen, cupcakes en een Gemiva t-shirt werden uitgedeeld.

 • Vorige week ondertekende Gemiva, samen met vijf andere leerbedrijven in de sector Zorg, Welzijn en Sport (ZWS), een samenwerkingsovereenkomst met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hiermee wordt wederzijds partnerschap vormgegeven tussen SBB en de betrokken leerbedrijven, die jaarlijks verantwoordelijk zijn voor een groot aantal mbo-studenten in de sector.

 • Nieuws

  Met de wind in de haren

  Met het doel mensen met een beperking op een sportieve manier vrijheid te laten beleven, startten Gemiva en de Regiobank een crowdfunding om geld in te zamelen voor een elektrische duofiets voor de regio Leiden.

 • Nieuws

  Walk of Waste Leiden

  Kunst op misschien wel de laatste plek die je zou verwachten: prullenbakken. De kunstenaars van Uit de Kunst werkten mee aan dit bijzondere project, Walk of Waste.

 • Op 15 juni had kinderdagcentrum De Regenboog de eer om het goede doel van het Kiwanis Haring Event te vormen. Hoofdsponsor AxxiAuto in Dirksland ontving 150 gasten ter ere van het netwerkevent, dat een recordopbrengst van €33.000,- opleverde. Met de gift kan het kinderdagcentrum een mooie nieuwe snoezelruimte aanschaffen.

 • Het aantal coronabesmettingen stijgt. Dat horen we in het nieuws. Dat zien we ook bij Gemiva. We vragen iedereen daarom de basismaatregelen weer goed in acht te nemen.

 • Op 31 mei kenden de Zakenvrienden een bedrag van ruim €60.000,- toe aan verschillende locaties van Gemiva. Een silent disco set, een damesfiets, snoezelkar of een kantenknipper; de Zakenvrienden van Gemiva zorgden ervoor dat verschillende locaties ze kunnen aanschaffen.

 • Nieuws

  Vijf jaar ZIP

  Naaiatelier ZIP bestaat vijf jaar en viert dit eerste lustrum op vrijdag 24 juni met, onder andere, een spetterende modeshow.

 • Blogbericht

  Bestuurswisseling bij Gemiva

  Op 31 mei 2022 is Gemiva-bestuurder Jos Hiel met pensioen gegaan na een loopbaan van ruim 40 jaar bij Gemiva, waarvan 22 jaar als bestuurder. Hij heeft zijn vooral zorginhoudelijke portefeuille in de Raad van Bestuur overgedragen aan Marjolijne Lewis, tot voor kort bestuurder bij S&L Zorg in Roosendaal.

 • Gemiva brengt iedere 2 maanden een digitale nieuwsbrief uit voor cliënten en verwanten. De uitgave van mei is verzonden in de nieuwe huisstijl.

 • Op maandag 23 mei is het nieuwe gebouw van school voor speciaal onderwijs De Startbaan (voorheen De Ark, Stichting Klasse) en kinderdagcentrum Bloemendaal (Gemiva) feestelijk geopend. De Goudse wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra verrichtten de openingshandeling van het gebouw aan de Clematislaan 2 in Gouda. Dat deden ze samen met vier kinderen van Bloemendaal en De Startbaan.

 • Nick Berkman maakte tijdens een proef kennis met duurzaam schoonmaken. Hij werkte met andere schoonmaakmiddelen. Ook gebruikte hij zo min mogelijk water en schoonmaakmiddel. “Ik beveel iedereen aan om het ook te proberen. Je zult er versteld van staan.”

 • Kunnen planten groeien in het donker? Waarom kijken we zo graag naar enge films? Een selectie van de vragen uit de nieuwe aflevering van Nieuw Licht, een tv-programma over bijzonder wetenschappelijk onderzoek.

 • Gemiva heeft op dinsdag 12 april het officiële keurmerk van Hersenz Coöperatie gekregen. Gemiva is hiermee de eerste organisatie die het keurmerk ontvangt. De organisatie kan daardoor het wetenschappelijk onderbouwde behandelprogramma Hersenz blijven aanbieden. Dat is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase én hun naasten. Zij leren tijdens de behandeling omgaan met de gevolgen van hersenletsel.

 • Nieuws

  Leren en werken in de horeca

  Thermen2 en Gemiva zorgen iedere donderdag voor koffie, thee en lunch in zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn. We gaan nu ook taart serveren en daarvoor hebben we nu plek voor deelnemers die graag lekkere dingen maken en bakken.

 • Het algemene testbeleid in Nederland is gewijzigd. De meeste mensen hoeven niet meer naar de GGD voor een PCR-test. Deze wijziging geldt echter niet voor de zorg. Voor ons blijft de PCR-test het middel om vast te stellen of iemand corona heeft.

 • Irene Moors presenteerde vorig jaar de Special Media Awards en Radio Gemiva won deze Award! "Ik beloof jullie dat ik een keer langskom", zei ze na bekendmaking van de winnende categorie Beste Radiostation. Die belofte heeft ze afgelopen vrijdag 25 maart waargemaakt. 

 • “Landelijk worden veel coronaregels losgelaten. Je zou bijna denken dat corona niet meer bestaat, maar dat is niet het geval. Nog dagelijks merken we de gevolgen in Gemiva-locaties. Bijvoorbeeld doordat medewerkers niet mogen werken omdat ze ziek zijn of positief getest zijn op corona”, aldus Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “We versoepelen bij Gemiva daarom vanaf 28 maart wel de regel voor het preventief gebruik van medische mondkapjes, maar houden zeker nog een aantal maatregelen vast.”