• Sinds begin mei doet Spar Ammerstol mee aan het duurzame initiatief "Too Good To Go". In de strijd tegen voedselverspilling verzamelt de supermarkt producten die bijna over de datum zijn en maakt hier een verrassingsbox van. Deze zogenaamde Magic Box wordt aangeboden in de Too Good To Go app. Gebruikers van de app kunnen de Magic Box kopen en het pakket ophalen in de winkel. Zo wordt er minder voedsel weggegooid en helpt Spar mee om de CO2-uitstoot omlaag te brengen.

 • De Hersenz-behandellocaties in Gouda en Leiden houden open huis! Op vrijdag 28 juni (Leiden) en maandag 8 juli (Gouda) zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen bij de behandellocaties. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. Het open huis biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met het programma en de locaties.

 • Gemiva krijgt een nieuwe woonlocatie in Leiden. Het gaat om het nieuwbouwproject aan het Kanaalpark 141. Het appartementengebouw met zeventig woonplekken voor mensen met een verstandelijke beperking zal begin 2021 klaar zijn.

 • Stichting Klasse en Gemiva gaan samen werken in een nieuw gebouw aan de Clematislaan in Gouda.

 • Swetterhage viert op vrijdag 5 juli het jaarlijkse Zomerfeest, dat dit jaar extra groot en extra lang wordt gevierd. Tussen 11.00 en 21.30 uur is iedereen van harte welkom om dit feest mee vieren. Voor jong en oud valt er van alles te zien, proeven, horen en beleven…

 • Zit jij op sociale media? En zou je de berichten van Hersenz willen delen met jouw vrienden, volgers en connecties? Help dan mee met de sociale-mediacampagne die we op dit moment voeren. Die is gericht op partners van mensen met hersenletsel. Hoe meer mensen onze berichten delen, hoe meer mensen we kunnen helpen!

 • De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft het initiatief genomen om een nieuwe website op te zetten. Een website met informatie over baankansen in de gehandicaptensector én waar iedereen kan zien hoe mooi het werk is. Zo willen ze meer mensen inspireren om in de gehandicaptenzorg te gaan werken.

 • De Gemiva-SVG Groep is deelnemer in het project Mantelzorg werkt! In dit project worden werkgevers geadviseerd in het faciliteren van en bijdragen aan een goede werk-mantelzorgbalans van hun werknemers.

 • Cliënten van activiteitencentrum De Mingel in Waddinxveen namen op 22 mei de sleutels van hun toekomstige gebouw in ontvangst. Zij kregen die uit handen van wethouders Hannie van der Wal (o.a.financiën) en Kirsten Schippers (o.a. samenlevingsparticipatie). De Gemiva-SVG Groep en de gemeente Waddinxveen tekenden even daarvoor het koopcontract van het voormalige C1000-gebouw aan de Passage in het Sleutelkwartier. Gemiva gaat nu aan de slag met de verbouwing. Naar verwachting is het gebouw begin 2020 klaar voor gebruik.

 • Speciaal gemaakte ‘visiespel’ taartjes, een grote voorraad met gloednieuwe speldozen en enthousiaste aanwezigen vormden het decor van de presentatie van het visiespel. Deze feestelijke aangelegenheid vond plaats op woensdagmiddag 8 mei in het Servicecentrum van de Gemiva-SVG Groep in Gouda.

 • Gemiva-SVG Groep beschrijft in haar visie hoe goede zorg eruit ziet en het spreekt voor zich dat ook cliënten hierover een mening hebben. Gemiva-SVG Groep speelt hierop in door een visiespel te introduceren, dat voor en met cliënten is ontwikkeld.

 • De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) klinkt wellicht wat abstract, maar gaat over concrete zaken. De CMR is een plek waar betrokken mensen meedenken, meepraten en meebeslissen. Over belangrijke zorginhoudelijke onderwerpen die alle cliënten van de Gemiva-SVG Groep aangaan.

 • De lente-nieuwsbrief over het Hundertwassergebouw op Swetterhage is verschenen. Met onder meer het nieuws dat de sponsorthermometer nu op 800.000 euro staat. De inzamelingsactie loopt nog tot het eind van dit jaar.

 • Wat was het een inspirerende dag! Op maandag 8 april vond de themadag EMB Ik doe mee! plaats. Speciaal voor alle medewerkers die werken met cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Veel medewerkers kwamen op de themadag af.

 • Hi5 voor cliënten

  In navolging op het succesvolle project Hi5 voor medewerkers in regio 5, is er een paar maanden geleden een werkgroep gestart met het project Hi5 voor alle cliënten in regio 5.

 • Waar YounGemiva begon? Bij een pizzameeting. Met medewerkers tot 25 jaar discussiëren over de organisatie en dan met name over de toekomst, onder het genot van een pizza. Klinkt goed toch? Dat vonden wij ook!

 • Voor de Hersenz-behandeling werkt de Gemiva-SVG Groep sinds kort met het e-healthplatform Jouw Omgeving. Mensen die de behandeling volgen, krijgen vanaf dit jaar hulpverlening via verschillende wegen. De individuele behandeling aan huis en die in groepsverband wordt nu ondersteund door het online portal van Jouw Omgeving. De portal sluit visueel en qua interactie goed aan bij de doelgroep, mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

 • Het is weer zover: de studiedag voor cliënten van Gouda en omstreken (regio 5 en 8) op zaterdag 13 april

 • In 2016 zaten we massaal voor de buis toen TV West de succesvolle televisieserie ‘Gewoon zo dus’ uitzond over onze organisatie. Wie deze serie heeft gemist kan in de herkansing…

 • Cliënten van activiteitencentrum De Baanbreker in Stolwijk kunnen er dit voorjaar op uit met een nieuwe duofiets. Eén van de eerste ritjes voerde vorige week naar het Stolwijkse bouwbedrijf De Vries en Verburg. Daar nam Harriëtte Brugman namens de hoofdsponsor een bos bloemen in ontvangst.