• Nieuws

  Wanneer krijg ik de boosterprik?

  De boostercampagne is nu ook in Nederland van start. Bij de Gemiva-SVG Groep hebben bijna 300 bewoners van Swetterhage op donderdag 25 november hun derde vaccinatie gekregen. Wanneer krijgen andere bewoners van onze woonlocaties een derde vaccinatie? En hoe zit het met de cliënten die zelfstandig of bij hun ouders wonen en de zorgmedewerkers? Hieronder delen we wat we op dit moment weten.

 • Team Zorginnovatie heeft een demonstratie gegeven op locatie Het Molenschaer in Strijen. Eén van de producten die uitgetest werden door onze cliënten was de Occulus Go VR-bril. Mark, een groot fan van Max Verstappen, heeft hier heel enthousiast gebruik van gemaakt. Even was hij zelf Max Verstappen toen hij digitaal achter het stuur kroop van een RedBull F1 auto.

 • Op 2 november heeft Jolanda Moleman (locatiemanager Ambulante Dienst Midden-Holland) een webinar verzorgd naar aanleiding van haar onderzoek in het kader van de Master Jeugdzorg. Daarin heeft ze de dillema’s m.b.t. het werken vanuit de Jeugdwet binnen de Gemiva- SVG Groep onderzocht.

 • Vanaf 1 januari 2022 geldt voor alle SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals de nieuwe Beroepscode professionals in sociaal werk. De nieuwe beroepscode werd op donderdag 11 november jl. officieel gelanceerd door de BPSW en volgt de Beroepscode voor de jeugdzorgwerker en de Beroepscode voor de Jeugd- en gezinsprofessionals op.

 • Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet strengere coronamaatregelen aan. Nederland bevindt zich in een nieuwe coronagolf. “Ook bij de Gemiva-SVG Groep zien we weer meer besmettingen bij cliënten en medewerkers”, constateert Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “We hebben grote zorg over de consequenties van deze coronagolf voor de komende herfst- en wintermaanden.”

 • Het is bij velen al bekend: na 41 jaar verlaat Jos Hiel de Gemiva-SVG Groep. Sinds januari 1999 maakt hij deel uit van de Raad van Bestuur. In 2022 bereikt hij de AOW-gerechtigde leeftijd. Zijn laatste werkdag valt naar zich nu laat aanzien in juni a.s. De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het benoemen van zijn opvolger. Om dit wervingsproces zorgvuldig en met een maximale kans van slagen te doen verlopen heeft de Raad van Toezicht bureau K+V aangetrokken om daarbij te assisteren.

 • Nieuws

  Samen sociaal online!

 • Nieuws

  Zorgbonus 2021 komt in november

  Afgelopen week ontvingen we de bevestiging dat onze subsidieaanvraag voor de zorgbonus 2021 is gehonoreerd. De bonus zal in november worden uitgekeerd. De hoogte is vastgesteld op € 384,71 netto. Alle medewerkers die in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021 hebben gewerkt en die voldoen aan de door de minister van VWS gestelde criteria, krijgen de bonus.

 • En de winnaar in de categorie Beste Radio Station 2021 is… Radio Gemiva! Uitzinnig van vreugde juichen de DJ’s en begeleider Jaap van Sandijk op het podium.

 • Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat onze oud-collega Roelof van Dijk op 30 oktober jl. is overleden.

 • Door de oplopende coronabesmettingen gaan de medewerkers van de Gemiva-SVG Groep weer een medisch mondkapje dragen bij zorg binnen de 1,5 meter. “Dit was geen gemakkelijke beslissing, omdat we weten wat de impact is op cliënten en medewerkers”, vertelt Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “We doen dit om coronabesmettingen tegen te gaan én om het domino-effect in uitval, door het aansteken van elkaar en het testen, te verminderen.”

 • Iedere woensdag is er een gezamenlijk diner voor de cliënten van de ambulante dienst Haaglanden bij activiteitencentrum De Spil in Zoetermeer. Op woensdag 27 oktober schoven ook wethouder Jan Iedema en wijkregisseur Sandra Rispens aan.

 • Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland loopt weer op. Het OMT en de regering bezinnen zich op maatregelen om dat te keren. Wat die zullen zijn, weten we naar verwachting op 2 november. “Daarop vooruitlopend vragen we ieders alertheid en inzet om nu al te doen wat mogelijk is om besmettingen te voorkomen”, aldus Gerard Gerding van de Raad van Bestuur.

 • Vanuit locatie De Elsenhoeve zijn ze gestart met de KlusBus. Onze cliënten doen sinds kort praktische klussen in en om het huis voor bewoners in Lekkerkerk.

 • Je hebt niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wat betekent dat voor jou? Margriet van der Meij, begeleider van onder andere mensen met NAH, stelde de vraag aan mensen met NAH en tekende de verhalen op. Wekelijks verschenen de verhalen, de tekeningen in de Katwijksche Post. Het bleek een succes. Zodanig dat er inmiddels een boekje met verhalen van mensen met NAH is gedrukt: Hoofdbrekens. Wethouder van Helden van Samenleving, Werk en Financiën nam op donderdag 14 oktober het eerste exemplaar van Hoofdbrekens in ontvangst.

 • Op woensdag 13 oktober werd onze nieuwe woonlocatie Kanaalpark in Leiden officieel en op feestelijk wijze geopend door Green Real Estate BV, de ontwikkelaar van het appartementencomplex. De bewoners verrichtten samen met Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen de openingsceremonie.

 • “Voor mij is dit een perfecte manier om te ontdekken of ik hbo-niveau aankan. Ik wil me ontwikkelen. Als je al een tijdje werkt, is het goed om jezelf te prikkelen en na te denken over hoe je je werk doet. Ik hoop dat ik hier handvaten krijg die ik mee kan nemen naar de werkvloer.”

 • Niet-aangeboren hersenletsel heeft een enorme impact op het leven van de getroffene en zijn/haar naasten. Van het ene op het andere moment – door bijvoorbeeld een beroerte of ernstig ongeluk – staat je leven op zijn kop. Hoe pak je na je revalidatie de draad weer op? Behandelprogramma Hersenz kan daarbij helpen. Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (nah) in de chronische fase verzorgt de Gemiva-SVG Groep op maandagmiddag 18 oktober een online informatiebijeenkomst over dit behandelprogramma.

 • In 2020 heeft de Elsenhoeve bij Stichting Marjan een aanvraag gedaan.

 • Sinds september kunnen de eerste cliënten en verwanten gebruik maken van Caren. Dit is het systeem waarin cliënten en/of verwanten het ondersteuningsplan kunnen bekijken. Of de rapportage over de doelen en (ondersteunings)afspraken. Ook kunnen cliënten/verwanten en begeleiders met Caren berichten naar elkaar sturen.