• Nieuws

  Bitterbal? Borrel? Baan!

  Kom je vrijdag 16 december ook naar de vrijdagmiddag banenborrel op Swetterhage?

 •   Vandaag promoveerde David Gast aan de Universiteit Leiden. Hij heeft onderzoek gedaan naar het effect van voedingssupplementen op agressief gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking. Kunnen voedingssupplementen worden ingezet om agressie te verminderen? David Gast werkt inmiddels fulltime als onderzoekers. Hij was van 2000 tot 1 december 2022 in dienst bij Gemiva, onder andere als woonbegeleider bij Boerderij Gouda.

 • Hugo Blom, de boekenluisteraar, was op vrijdag 25 november, te gast in de live uitzending van Radio Gemiva. Hij sprak er met programmamaker en eveneens boekenluisteraar Asya de Meij.

 • Zorgcampus Hoeksche Waard en Albeda Zorgcollege starten in september 2023 met een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het brede basisjaar zorg en welzijn. Tijdens het brede basisjaar leren de studenten via werkplekleren meerdere werkvelden en kanten van zorg en welzijn kennen. Aan het einde van het eerste jaar kunnen de studenten dan een keuze maken uit één van de drie opleidingen: Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg of Mbo-verpleegkunde.

 • Een groep van 17 gemotiveerde cliënten van Gemiva heeft dit jaar de training tot ambassadeur gevolgd. Met succes. Zij hebben onder andere geleerd hoe belangrijk goede communicatie is. Hoe breng je je enthousiasme over? Hoe presenteer je jezelf?

 • Nieuws

  Hof van Sijthoff sluit de deuren

  Lunchroom Hof van Sijthoff sluit op vrijdag 21 oktober de deuren. Het team verhuist naar De Meelfabriek en gaat daar op een andere, mooie manier, verder. Voor Sijthoff Cultuur verandert er niets: zij gaan gewoon door in de Doezastraat.

 • Het tv-programma Nieuw Licht van Theatergroep Domino over ‘bijzonder wetenschappelijk onderzoek’ is genomineerd voor een Special Media Award in de categorie ‘Serie’. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking.

 • Deze week is de landelijke campagne Zorg voor Energie. Meer dan 170 zorginstellingen, waaronder Gemiva, staan van 10 tot en met 14 oktober extra stil bij mogelijkheden om energie te besparen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de zorg steeds duurzamer wordt, geven we de energietransitie een boost en besparen we kosten.

 • Nieuws

  Bedankt Zakenvrienden!

   Wat zijn de cliënten van activiteitencentrum De Nesse in Zwijndrecht blij met de tablets. De tablets zijn geschonken door de Zakenvrienden van Gemiva.

 • Het aantal coronabesmettingen stijgt. Dat horen we in het nieuws. Dat zien we ook bij Gemiva. We vragen iedereen daarom de basismaatregelen weer goed in acht te nemen.

 • Nieuws

  Week van de Afasie 2022

  In de week van 1 t/m 8 oktober 2022 organiseer AfasieNet voor de vierde keer de ‘Week van de Afasie’. Corinna (vrijwilligster Afasiegroep Den Haag) en Erica (deelneemster Afasiegroep Den Haag) delen hun verhaal.

 • Nieuws

  Herhaalprik tegen corona

  De herhaalprikronde met het vernieuwde coronavaccin gaat van start. Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen. Bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers met cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt.

 • Op vrijdag 16 september zet de woon- en werklocatie Elsenhoeve in Lekkerkerk de deuren open. Er is dan een open dag van 15.00 tot 18.00 uur. Die dag zijn de ouders en bekenden van onze bewoners en cliënten en inwoners van Lekkerkerk en omgeving van harte uitgenodigd. Kom je ook?

 • Nieuws

  Open dag Swetterhage

  In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Op deze locatie van Gemiva wonen, werken en recreëren ruim 360 mensen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 17 september zet Swetterhage van 10.00 tot 12.30 uur de deuren open. Iedereen die benieuwd is naar de ontwikkelingen, het reilen en zeilen op deze prachtige locatie, op zoek is naar een leuke baan of bijvoorbeeld aan de slag wil als vrijwilliger, is van harte welkom.

 • Radio Gemiva interviewde in augustus Arthur de Jong over de maatregelen om verspreiding van corona te voorkomen.

 • Nieuws

  Wijzigingen medische dienst

  De medische dienst Swetterhage krijgt een andere naam. Vanaf 1 september 2022 heet de medische dienst VG-Poli. Deze, nieuwe, VG-poli is er vanaf dat moment voor alle cliënten van Gemiva met een WLZ-indicatie – verblijf mét en zonder behandeling.

 • Nieuws

  Open nacht Swetterhage

  De Centrale Nachtzorg van Swetterhage verzorgt op woensdag 5 oktober een open nacht. Tijdens deze informatieavond geeft het team antwoord op verschillende nachtelijke vragen, uitleg over het uitluistersysteem, deurmelders en bewegingsdetectoren.

 • Volgens het algemene testbeleid in Nederland voldoet een zelftest om te bepalen of iemand besmet is met het coronavirus. Medewerkers en cliënten die in onze locaties komen, moesten in geval van corona gerelateerde klachten een PCR-test doen. Voor onze medewerkers blijft dit het uitgangspunt. Voor de cliënten van onze dagcentra en logeerhuizen, kinderen én volwassenen, gelden echter dezelfde regels als voor de meeste mensen in Nederland.

 • Altijd een feestje zo vlak voor de zomervakantie: de MINIRUN (voorheen Swetterhage-run) bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De Minirun is elk jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis voor de bewoners van Swetterhage. Samen met eigenaren van zo’n 150 mini’s reden zij op zondag 10 juli alweer voor de 25e keer door het Groene Hart.

 • Zeventien gemotiveerde cliënten van Gemiva hebben de training tot ambassadeur gevolgd. En met succes. Zij kunnen vanaf nu ingezet worden als ambassadeur vanuit Gemiva. Trainers Mariska en Patricia zijn op 5 juli persoonlijk langs gegaan bij deze cursisten. Felicitaties, bloemen, cupcakes en een Gemiva t-shirt werden uitgedeeld.