• Onze Gemiva webwinkel draait nu ruim vier maanden en staat als een huis. De techniek doet wat we willen, de bestellingen komen in een beheersbaar tempo binnen en klanten krijgen hun pakketje vlot en in orde. Het webwinkelteam is blij: “Het is zo gaaf om alle producten samen te zien komen in de Gemiva-webwinkel! We werken met veel locaties samen. Twintig locaties leveren vanaf het begin producten. En er staan meer dan tien nieuwe locaties met hun product klaar om ook in de webwinkel te verschijnen.”

 • Het OMT heeft geadviseerd dat de maatregelen voor het vervoer van mensen met een beperking en ouderen versoepeld mogen worden. Dit advies is overgenomen door het ministerie van VWS. Dat betekent dat wij per direct de maatregelen in het vervoer mogen versoepelen. We zullen dit de komende periode zorgvuldig doorvoeren, in overleg met onze vervoerders.

 • Op recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland is een nieuwe locatie gebouwd voor onze werkploeg Buitenmaas. Collega Michel Vigelius, begeleider, heeft vandaag de sleutels in ontvangst genomen van Ernst-Jan Klein (directeur) van Bres Accommodaties, de eigenaar van het pand.

 • Cliënten en medewerkers van acht Gemiva-locaties kunnen van hun tuin genieten op een loungeset die ze onverwacht kregen van Intratuin. “Vorige week werden we gebeld met het nieuws dat er prachtige loungesets voor ons beschikbaar waren. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen”, vertelt Monique Rook, medewerker van activiteitencentrum De Schakel, via wie dit geweldige aanbod binnenkwam.

 • Het publiek wordt node gemist.., maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt achter de schermen van theatergroep Domino in Leiden.

 • De coronacijfers gaan de goede kant op. De samenleving gaat langzaamaan open. Sectoren die ‘op slot’ zaten, kunnen weer mensen verwelkomen. Dat maakt dat we regelmatig vragen krijgen of en welke versoepelingen bij de Gemiva-SVG Groep mogelijk zijn. We maakten een overzicht.

 • Gewapend met een bolderkar, handschoenen en prikkers zetten cliënten van Swetterhage zich deze lente en zomer in voor schone stranden in Wassenaar. Onder de naam de ‘Plastic Police’ ontzien zij de stranden en duinen rondom de Wassenaarse Slag van aangespoeld plastic en zwerfvuil.

 • Binnenkort ontvangen ook de volwassenen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) die zelfstandig of bij hun ouders wonen een uitnodiging voor een coronavaccinatie op een GGD-locatie. Dit versnelt de vaccinatie van de jongeren binnen deze doelgroep.

 • Onlangs verscheen bij de Gemiva-SVG Groep het boek De 4 jaargetijden, een boek met verhalen van cliënten en medewerkers over hun ervaringen in coronatijd. Ernst Timmer schreef over de intense, bizarre, verdrietige en soms zo prachtige werkelijkheid waar we in leefden. Hij doet verslag van wat er bij de Gemiva-SVG Groep gebeurde. En hij vertelt een heel persoonlijk verhaal over zijn eigen leven, als zoon van een moeder die in een verpleeghuis woont. Tegelijkertijd tekenden collega’s Irma Bik, Margriet van der Meij en Erica de Haas de ervaringen van cliënten in coronatijd.

 • Op 28 en 29 mei heeft de Bernhardhof in Gouda-West meegedaan met de landelijke actie NL Doet van het Oranjefonds. Het was een samenwerking Gemiva-SVG Groep, Wijkteam Korte Akkeren en Gapph. Het wijkteam, Gemiva en Gapph zijn samen met de bewoners van de Bernhardhof 400 aan de slag gegaan in de tuin. Het terrein rondom Bernhardhof, dat de afgelopen jaren flink verwaarloosd was, kreeg een opknapbeurt.

 • Informatieochtend over Rett syndroom | maandag 14 juni 2021 van 9.45 tot 12.00 uur - Via Zoom - Kinderdagcentrum Esse Zoom – Gemiva- SVG Groep

 • Woonlocatie Julianstraat (Puttershoek) is in het kader van duurzaamheid een samenwerking aangegaan met circulaire stadslandbouwbedrijf Kwekersgilde uit Dordrecht. Wekelijks doen ze een duurzame en gezonde wisseltruc: het koffiedik van de Julianastraat voor een Vitamientje voor een tientje.

 • Blogbericht

  Webwinkelweetjes 4

  In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de Gemiva-webwinkel. De makers, cliënten en medewerkers, zijn voortdurend in de weer om jou met nieuwe producten te verrassen!

 • Een half jaar lang stond hier elke week een mooi, ontroerend of grappig verhaal over ons werk. Erica en ik vonden het mooi om deze verhalen letterlijk en figuurlijk op te mogen tekenen. De laatste bekentenis is van mezelf.

 • Een groot deel van de laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) maakt zich vaak zorgen over corona of is bang voor corona. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek naar de impact van Covid-19 op deze doelgroepen. Doel van het onderzoek is naast meer inzicht in de impact, ook het bieden van handelingsperspectieven voor professionals en gemeenten.

 • In de jubileum-editie van deze rubriek een bijzonder verhaal van de invalmagiër van Leiden en omstreken. Hij moet bekennen dat hij 't in z'n eentje niet kan.

 • Locatie Doelbewust werkt op de dagbesteding al 3 jaar aan het project ‘JV ontbrekende stukjes’. Zo’n 8 cliënten werken dagelijks met Jan van Haasteren puzzels, archiveren die en halen uit die puzzels stukjes zodat andere puzzelaars weer een complete puzzel kunnen maken. Een succesvol project, dat inmiddels in binnen- en buitenland bekend is. Vorige week werden onze cliënten en begeleiders verrast door spelontwikkelaar Jumbo. Tijdens een alternatieve finalebijeenkomst van het jaarlijkse NK-puzzelen werd een nieuwe Jan van Haasteren puzzel onthuld met als titel ‘Het ontbrekende stukje’.

 • Op 13 april is aan de Clematislaan 2 in Gouda de eerste paal geslagen van de nieuwbouwvleugel van het toekomstige gebouw van kinderdagcentrum Bloemendaal en De Ark, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarmee zijn Stichting Klasse en de Gemiva-SVG Groep weer een stap dichterbij hun felbegeerde gezamenlijke huisvesting voor zorg en onderwijs.

 • Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 24 van deze reeks.

 • Nieuws

  Roparun 2021 gaat door!

  De Roparun is een estafetteloop van Parijs, Bremen of Almelo naar Rotterdam en staat in het teken van één doel: een sportieve prestatie leveren en daarmee geld ophalen voor mensen met kanker.