Altijd een feestje zo vlak voor de zomervakantie: de MINIRUN (voorheen Swetterhage-run) bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De Minirun is elk jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis voor de bewoners van Swetterhage. Samen met eigenaren van zo’n 150 mini’s reden zij op zondag 10 juli alweer voor de 25e keer door het Groene Hart.

De Minirun (voorheen Swetterhage-run) is in 1996 gestart op initiatief van Walter van Hartevelt. Samen met Eric de Wijngaert nam hij ook de organisatie van deze 25ste editie weer op zich. 

Maar liefst 150 minirijders vertrokken zondag onder begeleiding van 13 motoragenten van de Verkeerspolitie Den Haag vanaf Swetterhage.  Halverwege de rit werd een tussenstop gemaakt bij John de Wit Groenvoorziening in Hazerswoude waar zanger Will de Brouwer zorgde voor de muzikale omlijsting.

Walter en Eric, alle Minirijders, de motoragenten van de Verkeerspolitie Den Haag, de verkeersregelaars en alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt: heel veel dank, de bewoners van Swetterhage hebben genoten!  

      

Zoeterwoude