• Nieuws

  Open dag Swetterhage

  In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Op deze locatie van Gemiva wonen, werken en recreëren ruim 360 mensen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 17 september zet Swetterhage van 10.00 tot 12.30 uur de deuren open. Iedereen die benieuwd is naar de ontwikkelingen, het reilen en zeilen op deze prachtige locatie, op zoek is naar een leuke baan of bijvoorbeeld aan de slag wil als vrijwilliger, is van harte welkom.

 • Nieuws

  Open nacht Swetterhage

  De Centrale Nachtzorg van Swetterhage verzorgt op woensdag 5 oktober een open nacht. Tijdens deze informatieavond geeft het team antwoord op verschillende nachtelijke vragen, uitleg over het uitluistersysteem, deurmelders en bewegingsdetectoren.

 • Altijd een feestje zo vlak voor de zomervakantie: de MINIRUN (voorheen Swetterhage-run) bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De Minirun is elk jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis voor de bewoners van Swetterhage. Samen met eigenaren van zo’n 150 mini’s reden zij op zondag 10 juli alweer voor de 25e keer door het Groene Hart.

 • Nieuws

  Swetterhage bestaat 40 jaar

  Veertig jaar geleden, op 17 maart, kwamen de eerste bewoners op Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp te wonen. Om dit te vieren is er een jubileumkrant gemaakt en is er (vanwege Corona) een besloten feest voor alle bewoners.

 • Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat onze oud-collega Roelof van Dijk op 30 oktober jl. is overleden.

 • Het Nederlandse modemerk Aaiko is een artistieke samenwerking aangegaan met de talentvolle kunstenaar Alex. Alex maakt bijzondere artworks die verwerkt zijn in de najaarscollectie ‘Aaiko x Alex’. Zijn kunst geeft onder meer kleur aan sweaters, shirts, sjaaltjes, tassen en posters. Alex woont en werkt op locatie Swetterhage in Zoeterwoude.

 • Sinds januari 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) van start gegaan. Hoe gaan zorginstellingen hiermee om en wat kwam er allemaal op hen af? Vilans, landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg, vroeg aan Tineke Prins (locatiemanager) en Sander Rouwendaal (begeleider en projectleider Wet zorg en dwang) naar hun werkwijze op Swetterhage-locatie Jakweide. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische problematiek.

 • Een week was precies de tijd die Zeinab nodig had om te ontdekken dat het werken bij de Gemiva-SVG Groep helemaal leuk is. “In 2016 startte ik met de opleiding Medewerker Maatschappelijke zorg & Verzorgende IG. Ik wist niet wat voor stage ik wilde doen, ik had totaal geen kennis van de gehandicaptenzorg. Maar locatie Swetterhage was lekker dichtbij, dus ik dacht: laat ik het daar maar eens proberen. En ik werkte er nog maar een week en ik had het al super naar mijn zin!”

 • De cliënten op Swetterhage-locatie Jakweide in Zoeterwoude deden het boven verwachting goed tijdens de coronamaatregelen. Tineke Prins, Richard Smit en Annelies Castelein beschrijven de positieve effecten van de coronacrisis. “De maatregelen waren niet fijn en hebben veel van ons gevraagd. Maar het heeft ook mooie nieuwe inzichten opgeleverd…”.

 • Staatssecretaris Tamara van Ark bracht op maandagmiddag 3 december een werkbezoek aan de woon- en activiteitenhulpen op Swetterhage in Zoeterwoude. Op de Internationale dag voor mensen met een beperking sprak de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met Paulina Bodenko, Sander Guldemeester en Jan de Wit. "Dit is echt mijn droombaan."

 • Op maandagmiddag 15 januari kwam de zangeres Ruth Jacott voor een optreden naar Swetterhage. En het was een groot succes! De cliënten konden alle nummers mee zingen.

 • Nieuws

  Smoothiefiets op Swetterhage

  Bewegen voor een gezonde smoothie. Dat kon vandaag op de smoothiefiets in de foyer van Swetterhage.

 • Op woensdag 8 november jl. werd gevierd dat het Wensenfonds Swetterhage inmiddels meer dan een miljoen euro heeft gedoneerd aan Swetterhage. Van dit geld zijn al heel veel mooie projecten, feesten en materialen gefinancierd.

 • Nieuws

  Superhandig: de boodschappenbox!

  Een pak hagelslag, een brood en twee pakken melk... Even een boodschapje doen is niet voor iedereen eenvoudig. Zeker niet als je een verstandelijke beperking hebt. Om de bewoners van woon- en leefgemeenschap Swetterhage te helpen, is de boodschappenbox ontwikkeld. Een fijn hulpmiddel waarmee bewoners nu zélf de boodschappen voor de woning kunnen halen.

 • Nieuws

  Lekker duurzaam bezig hè?

  Duurzaamheid. Het klinkt misschien saai, maar eigenlijk is het heel leuk! Dat zie je ook in dit mooie filmpje over Duurzaam Swetterhage. Aad, bewoner van Swetterhage, vertelt je graag hoe zij een steentje bijdragen aan een betere wereld. Misschien kan jouw locatie daar ook wel wat mee! Lekker duurzaam bezig hè?