• Met het slopen van het gebouw van ZML-school De Ark in Oud-Beijerland is de volgende stap gezet naar verdere samenwerking tussen zorg en onderwijs. Op de plek van de school komt een kenniscentrum waarin zowel zorg als onderwijs voor kinderen met een beperking met elkaar samenwerken.

 • Nieuws

  Omroep Max filmt bij Radio Gemiva

  Tijdens het bezoek van Omroep Max aan de studio van Radio Gemiva, verrast Nederlandse zanger Jerry van Vianen zijn fan DJ Eli.

 • “Ik herken het van de vacuümpomp bij de bevalling tot het langs elkaar heen praten. Je wordt niet altijd gelijk begrepen en je wordt soms weggestuurd met een kluitje in het riet.”

 • Nieuws

  Meld je klus aan bij NLdoet 2019

  NLdoet is dé kans om elke klus te klaren. Je legt als locatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie locatie in het zonnetje. Het Oranje Fonds zet de schijnwerpers op vrijwilligerswerk en ondersteunt jullie graag hierbij!

 • De Gemiva-SVG Groep participeert samen met een aantal partners in een plan van de gemeente Oud-Beijerland om op het terrein van de kinderboerderij een multifunctionele accommodatie neer te zetten. Cliënten van de Gemiva-SVG Groep en Pameijer (mensen met een beperking) gaan met hun begeleiders ondersteunende werkzaamheden uitvoeren zoals catering (bv koffie/thee bij het Sociaal Cafe), ondersteuning bij de kinderopvang en de speeltuin en het voortzetten van de huidige werkzaamheden op de kinderboerderij. Daar verrichten cliënten van de Gemiva-SVG groep met veel plezier onderhoudswerkzaamheden.

 • In het bijzijn van cliënten van de Gemiva-SVG Groep zijn op 30 oktober de huurafspraken voor twee werkruimtes in het sportcomplex van korfbalvereniging DeetosSnel formeel vastgelegd. Met een drankje en zelfgebakken koek is de samenwerking ingeluid.

 • Voor vrijwilligers en medewerkers van de Gemiva-SVG Groep houdt Colette de Bruin een lezing over autisme. Deze lezing is georganiseerd voor vrijwilligers, maar er is ook nog plaats voor een aantal medewerkers. De vrijwilligers zijn via de aandachtfunctionarissen op de locatie al uitgenodigd.

 • De Gemiva-SVG Groep start zelf een opleiding Woon- en activiteitenhulp voor mensen die door een beperking niet de mogelijkheid hebben om een MBO-opleiding te volgen, maar wel de potentie hebben om in een Gemiva-locatie, een verpleeghuis of zorgcentrum aan de slag te gaan als ondersteunend medewerker.

 • Op 11 oktober, wereldwijde coming-out dag, is in Gouda het Zorgmanifest Diversiteit & Inclusie ondertekend. Met ondertekening van het Zorgmanifest beloven zorginstellingen in Gouda en regio Midden-Holland meer aandacht te besteden aan diversiteit onder medewerkers en cliënten. Het manifest werd ondertekend door Fundis, Kwadraad, Zorgpartners Midden-Holland, Groene Hart Ziekenhuis, Gemiva-SVG Groep en de Stichting Roze Zaterdag Gouda, tevens initiatiefnemer van het Manifest.

 • Op zaterdag 13 oktober is radiostation ‘Radio Gemiva’ gelanceerd. De Gemiva-SVG Groep is de eerste zorginstelling in de gehandicaptenzorg met een eigen radiostation.

 • Ademhalingsoefeningen leuker en effectiever maken voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Met dat doel ontwikkelden Marion Coolen, fysiotherapeut bij de Gemiva-SVG Groep, en ademtherapeut Ruud van de Wel de Pep-app. De iPad-app is gratis te downloaden in de App Store.

 • Op zaterdag 13 oktober 2018 van 14.30 tot 17.00 uur is de lancering van Radio Gemiva. De lancering is op locatie de Zonnehoek (Zonnegaarde 38a in Zoeterwoude).

 • Nieuws

  Scholing vrijwilligers

  Regelmatig scholen we vrijwilligers om hen deskundiger te maken. Een deskundige vrijwilliger kan immers beter cliënten begeleiden.

 • Op 31 oktober van 13.00 tot 17.00 uur is er een symposium georganiseerd over traumatisch hersenletsel bij kinderen en jongeren.

 • Niels Nijenhuis heeft samen met David Gast een blog geschreven over hun samenwerking in het onderzoek agressievermindering door voedingsupplementen.

 • Er is een nieuwe werkwijze voor de ondertekening van het ondersteuningsplan. De zorgkantoren (Wet langdurige zorg) eisen niet langer een handtekening op papier van de cliënt of zijn wettelijk vertegenwoordiger. In plaats daarvan verwachten ze van ons dat we kunnen laten zien dat het plan twee keer per jaar met de cliënt is besproken. Voor de cliënten via de Wmo- en Jeugdwet wisselen deze eisen per gemeente. Voor een aantal gemeenten blijft een fysiek ondertekend ondersteuningsplan verplicht.

 • Onze Hersenz-behandellocatie in de regio Leiden verhuist in oktober. We gaan van de tijdelijke huisvesting op Swetterhage (Zoeterwoude) naar een pand van GGZ Rivierduinen aan de Sandifortdreef in Leiden. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. In de regio Leiden verzorgt de Gemiva-SVG Groep dit programma. Er is nog ruimte in de behandelgroep die in oktober start.

 • Nieuws

  Het Loket is geopend!

  Gisteren was de feestelijke lancering van Het Loket op de Noordbaan in Leiden.

 • In Land voor Water in Moordrecht is een kamer vrij voor een (jong)volwassene met een lichte tot matige verstandelijke beperking (ZZP VG03). Ben je op zoek naar een woonplek voor je kind of voor jezelf? Is het belangrijk dat er 24 uur per dag begeleiding in de buurt is? Dan is deze gezellige woonplek misschien wel wat voor jou.

 • De Raad van Toezicht heeft recent afscheid genomen van zijn leden Jo Fijen en Pim Zoeteweij.