• Iedere woensdag is er een gezamenlijk diner voor de cliënten van de ambulante dienst Haaglanden bij activiteitencentrum De Spil in Zoetermeer. Op woensdag 27 oktober schoven ook wethouder Jan Iedema en wijkregisseur Sandra Rispens aan.

 • Vanuit locatie De Elsenhoeve zijn ze gestart met de KlusBus. Onze cliënten doen sinds kort praktische klussen in en om het huis voor bewoners in Lekkerkerk.

 • Je hebt niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wat betekent dat voor jou? Margriet van der Meij, begeleider van onder andere mensen met NAH, stelde de vraag aan mensen met NAH en tekende de verhalen op. Wekelijks verschenen de verhalen, de tekeningen in de Katwijksche Post. Het bleek een succes. Zodanig dat er inmiddels een boekje met verhalen van mensen met NAH is gedrukt: Hoofdbrekens. Wethouder van Helden van Samenleving, Werk en Financiën nam op donderdag 14 oktober het eerste exemplaar van Hoofdbrekens in ontvangst.

 • Op woensdag 13 oktober werd onze nieuwe woonlocatie Kanaalpark in Leiden officieel en op feestelijk wijze geopend door Green Real Estate BV, de ontwikkelaar van het appartementencomplex. De bewoners verrichtten samen met Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen de openingsceremonie.

 • “Voor mij is dit een perfecte manier om te ontdekken of ik hbo-niveau aankan. Ik wil me ontwikkelen. Als je al een tijdje werkt, is het goed om jezelf te prikkelen en na te denken over hoe je je werk doet. Ik hoop dat ik hier handvaten krijg die ik mee kan nemen naar de werkvloer.”

 • In 2020 heeft de Elsenhoeve bij Stichting Marjan een aanvraag gedaan.

 • Sinds september kunnen de eerste cliënten en verwanten gebruik maken van Caren. Dit is het systeem waarin cliënten en/of verwanten het ondersteuningsplan kunnen bekijken. Of de rapportage over de doelen en (ondersteunings)afspraken. Ook kunnen cliënten/verwanten en begeleiders met Caren berichten naar elkaar sturen.

 • Nieuws

  Kom Erbij jongeren Festival

  De Gemiva-SVG Groep is in Zoetermeer als partner betrokken bij het Kom Erbij jongeren Festival. Kom Erbij is een gratis festival behorende bij een reeks activiteiten gericht op de bewustwording van het ervaren van eenzame gevoelens onder jongeren.

 • Met een fantastische feestweek is dagcentrum Nova in Dordrecht nu officieel in gebruik. Het nieuwe centrum biedt onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong) volwassenen met een ontwikkelachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

 • Nieuws

  Gemiva wint mobiele snoezel

  De Gemiva-SVG Groep heeft meegedaan aan een prijsvraag van het CZ Zorgkantoor. En heeft een mobiele snoezel gewonnen. Met een mobiele snoezel kan een cliënt zich even terugtrekken in een prettige, ontspannende omgeving. Zelfs in de drukte van een groep.

 • Nieuws

  Week van de Afasie 2021

  In de week van 2 tot 10 oktober organiseert AfasieNet voor de derde keer “De Week van de Afasie”. Ambassadeur van De Week van de Afasie is Prof. Dr. Erik Scherder. Tijdens deze week organiseren mensen met afasie, naasten en professionals door het hele land activiteiten om afasie op lokaal en regionaal niveau bekendheid te geven.

 • Vorig jaar deed woonlocatie Gelderhof in Den Haag mee aan de energiestrijd van Urgenda. Ze haalden de derde plaats in deze challenge. In het filmpje hieronder vertelt persoonlijk begeleider Conny Voordendag hoe ze dat in drie maanden voor elkaar kregen.

 • Vanaf 25 september heb je in de horeca, bij een evenement of een sportwedstrijd een QR-code nodig om naar binnen te mogen. Hoe kom je aan zo’n QR-code? Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

 • Vanaf 25 september versoepelt de Gemiva-SVG Groep een deel van de coronamaatregelen. Dit doen we in navolging van de landelijke versoepelingen. Hieronder vind je een overzicht van onze maatregelen. Wat verandert? En wat blijft hetzelfde?

 • Wethouder Han de Jager en Thessa Buntsma, locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep, gaven vandaag de aftrap aan een nieuwe samenwerking tussen Rijnvicus en de Gemiva-SVG Groep. Vanaf 1 september gaan medewerkers van Gemiva elke woensdag kapotte fietsen van bezoekers repareren in de bewaakte fietsenstalling Castellum in Alphen aan de Rijn.

 • Het Nederlandse modemerk Aaiko is een artistieke samenwerking aangegaan met de talentvolle kunstenaar Alex. Alex maakt bijzondere artworks die verwerkt zijn in de najaarscollectie ‘Aaiko x Alex’. Zijn kunst geeft onder meer kleur aan sweaters, shirts, sjaaltjes, tassen en posters. Alex woont en werkt op locatie Swetterhage in Zoeterwoude.

 • Nieuws

  Lekker in je vel met Rett

  Op kinderdagcentrum Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we veel ervaring met het begeleiden en stimuleren van de ontwikkeling van meiden met Rett-syndroom. Die ervaring willen we graag delen met ouders en collega’s van binnen en buiten de organisatie. Op 14 juni was er daarom een online informatie-ochtend met als thema: Lekker in je vel met Rett.

 • Nieuws

  Hof van Sijthoff breidt uit

  Het kookteam van Hof van Sijthoff heeft er sinds begin juli een nieuwe werkplek bij: de horecakeuken in de Ecotuin van DZB Leiden aan de Nachtegaallaan. Binnen Gemiva beter bekend als ‘De kwekerij’.

 • Nieuws

  VR-brillen groot succes

  Alle locaties hebben recent een innovatie ontvangen van team Gemiva Zorginnovatie: een VR-bril. Het gebruik van de VR-bril kan cliënten plezier brengen en pijn, angst en stress verlichten doordat ze in 3D om hen heen kunnen kijken en even in een andere wereld zijn. Het helpt hen om te ontspannen of bijvoorbeeld voor te bereiden op een bezoek aan de tandarts.

 • Op 24 juni publiceerde het OMT een advies over de afbouw van het preventief gebruik van mondneusmaskers in de langdurige zorg. De Raad van Bestuur ziet op basis van dit advies ruimte voor een beperkte versoepeling van het voorschrift om binnen de 1,5 meter in het contact met cliënten een mondneusmasker te gebruiken. Onder zeer specifieke omstandigheden kan die versoepeling ook gelden voor enkele (maar niet voor alle!) activiteitencentra.