• Kunnen planten groeien in het donker? Waarom kijken we zo graag naar enge films? Een selectie van de vragen uit de nieuwe aflevering van Nieuw Licht, een tv-programma over bijzonder wetenschappelijk onderzoek.

 • Gemiva heeft op dinsdag 12 april het officiële keurmerk van Hersenz Coöperatie gekregen. Gemiva is hiermee de eerste organisatie die het keurmerk ontvangt. De organisatie kan daardoor het wetenschappelijk onderbouwde behandelprogramma Hersenz blijven aanbieden. Dat is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase én hun naasten. Zij leren tijdens de behandeling omgaan met de gevolgen van hersenletsel.

 • Nieuws

  Leren en werken in de horeca

  Thermen2 en Gemiva zorgen iedere donderdag voor koffie, thee en lunch in zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn. We gaan nu ook taart serveren en daarvoor hebben we nu plek voor deelnemers die graag lekkere dingen maken en bakken.

 • Het algemene testbeleid in Nederland is gewijzigd. De meeste mensen hoeven niet meer naar de GGD voor een PCR-test. Deze wijziging geldt echter niet voor de zorg. Voor ons blijft de PCR-test het middel om vast te stellen of iemand corona heeft.

 • Irene Moors presenteerde vorig jaar de Special Media Awards en Radio Gemiva won deze Award! "Ik beloof jullie dat ik een keer langskom", zei ze na bekendmaking van de winnende categorie Beste Radiostation. Die belofte heeft ze afgelopen vrijdag 25 maart waargemaakt. 

 • “Landelijk worden veel coronaregels losgelaten. Je zou bijna denken dat corona niet meer bestaat, maar dat is niet het geval. Nog dagelijks merken we de gevolgen in Gemiva-locaties. Bijvoorbeeld doordat medewerkers niet mogen werken omdat ze ziek zijn of positief getest zijn op corona”, aldus Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “We versoepelen bij Gemiva daarom vanaf 28 maart wel de regel voor het preventief gebruik van medische mondkapjes, maar houden zeker nog een aantal maatregelen vast.”

 • Nieuws

  Swetterhage bestaat 40 jaar

  Veertig jaar geleden, op 17 maart, kwamen de eerste bewoners op Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp te wonen. Om dit te vieren is er een jubileumkrant gemaakt en is er (vanwege Corona) een besloten feest voor alle bewoners.

 • Gemiva brengt iedere 2 maanden een digitale nieuwsbrief uit voor cliënten en verwanten. De editie van maart is weer verzonden.

 • Nieuws

  Nieuwe huisstijl voor Gemiva

  Met gepaste trots introduceren wij vandaag de nieuwe Gemiva huisstijl. Onze herkenbare kleur oranje blijft. Zo ook onze slogan ‘samen maken we het verschil’. Elementen in de huisstijl veranderen. En onze naam, passen we aan. Gemiva-SVG Groep heet vanaf nu Gemiva.

 • Nieuws

  Ontdekdezorgweek 2022

  De jaarlijks georganiseerde Ontdekdezorg week vindt dit jaar plaats van maandag 14 t/m zaterdag 19 maart. De Gemiva-SVG Groep doet ook dit jaar mee. Tijdens deze week kunnen geïnteresseerden zich oriënteren, rondkijken bij en kennismaken met zorgorganisaties in heel Nederland.

 • De vakbonden en werkgevers hebben op 17 februari geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe CAO voor de gehandicaptenzorg.

 • Marjolijne Lewis wordt per 1 juni aanstaande lid van de Raad van Bestuur bij de Gemiva-SVG Groep. Jos Hiel bereikt in de loop van dit jaar de AOW-gerechtigde leeftijd en vertrekt bij Gemiva.

 • Nieuws

  Samen genieten van heerlijk eten

  Donderdag 24 februari was het dan eindelijk zo ver: restaurant Samen Uit! opende voor de eerste keer de deuren. Samen Uit! is er speciaal voor cliënten van Gemiva: iedere laatste donderdag van de maand wordt Hof van Sijthoff omgetoverd tot restaurant en genieten cliënten er al dan niet met een genodigde van een heerlijk 3-gangen menu.

 • Nieuws

  Versoepelen met voorzichtigheid

  In navolging van de landelijke versoepelingen past de Gemiva-SVG Groep vanaf 18 februari ook een deel van haar coronamaatregelen aan. “We zijn blij dat er weer meer mogelijk is”, aldus de Raad van Bestuur. “Maar we kijken ook met wat zorg naar de versoepelingen. Er zijn nog steeds veel mensen besmet met het coronavirus. Wij merken dat dagelijks op onze locaties. Medewerkers zijn ziek of mogen niet werken omdat ze positief getest zijn. Op veel locaties is het daardoor een puzzel om het rooster rond te krijgen.”

 • Woensdag 9 februari was een feestelijk moment voor achttien studenten van Campus Gouda. Zij hebben de eerste deelmodule Gesprekstechnieken van de module Communiceren in de Zorg succesvol afgerond. Van de Opleidingsmanager Verpleegkunde (HBO-V) van De Haagse Hogeschool, Meralda Slager, ontvingen zij een bewijs van deelname.

 • Nog nooit telde Nederland dagelijks zo veel coronabesmettingen. Ook bij de Gemiva-SVG Groep zien we het aantal positief geteste cliënten en medewerkers hard oplopen. Het is op veel locaties alle zeilen bijzetten om de roosters rond te krijgen en de zorg en ondersteuning te continueren zoals we dat voor cliënten willen.

 • Sinds vorige week zijn onder andere de horeca, theaters en attractieparken weer open. Op veel plaatsen is het coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Deze QR-code moet je laten zien om naar binnen te mogen. Hoe kom je aan zo’n QR-code? Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

 • “Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat”, zegt burgemeerster Lenferink van Leiden. Op donderdag 27 januari las de baas van Leiden, zoals de kinderen hem noemen, de kinderen van kinderdagcentrum De Walnoot voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Digitaal en op afstand, wegens corona. Hij vertelde over het monster in het kader van de Nationale Voorleesdagen, dit jaar van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

 • Door de overstap naar een andere versie is de e-learningmodule voorlopig niet beschikbaar. Voor meer informatie over de procedure bij (vermoeden van) misbruik en/of mishandeling kunnen medewerkers terecht op de themapagina Misbruik en Mishandeling.