• Nieuws

  Bekentenissen 23: Lenie Turk

  Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 23 van deze reeks.

 • Nieuws

  Webwinkelweetjes 3

  In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de Gemiva-webwinkel. Er zijn weer veel nieuwe producten toegevoegd!

 • In deze autismeweek een bijzondere bekentenis van een ervaringsdeskundige die weet hoe het voelt om een vol hoofd te hebben.

 • Steeds meer bewoners van onze woonlocaties zijn twee keer gevaccineerd. Voor deze groep is het beleid voor bezoek en quarantaine daardoor sinds kort iets versoepeld. Regelmatig klinkt nu de vraag: “Wat betekent dit voor de andere maatregelen? Kunnen we die ook versoepelen?”

 • Vandaag in het nieuws: de eerste apotheken verkopen de coronasneltest. Gaan we die bij de Gemiva-SVG Groep ook gebruiken, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat iemand sneller uit quarantaine kan? “De uitkomst van een sneltest is hiervoor onvoldoende betrouwbaar”, antwoordt Jos Hiel van de Raad van Bestuur. “Wij zetten ze alleen in als de GGD of arts dit aanraadt bij een corona-uitbraak die we lastig onder controle krijgen”

 • Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Welzijn & Zorg heeft het project ‘Verbindend Leren’ in het leven geroepen. Doel van dit project is om een betere aansluiting te creëren tussen onderwijs en de praktijk en toe te werken naar een brede inzetbaarheid van verpleegkundigen. Het project is gericht op studenten voor de sector zorg en welzijn, waarbij leren vanuit de praktijk het uitgangspunt is. De Gemiva-SVG Groep werkt aan dit project mee, samen met vier andere partners: het Leiden University Medical Center (LUMC), zorgorganisatie Marente, thuiszorgorganisatie Libertas en mbo Rijnland.

 • Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 21 van deze reeks.

 • Nieuws

  Bezoekregeling versoepeld

  De Raad van Bestuur heeft besloten de bezoekregeling te versoepelen voor de woonlocaties waar alle bewoners de gelegenheid hebben gehad zich twee keer te laten vaccineren. Vanaf twee weken na de tweede vaccinatieronde mogen bewoners nu twee in plaats van één bezoeker per dag ontvangen, mits dat veilig te organiseren is. We volgen hiermee het advies van het OMT en het RIVM voor de bewoners in verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg.

 • Gemiva-SVG Groep versoepelt de quarantaineregels voor de locaties waar cliënten twee keer gevaccineerd zijn. Dit doen we na een OMT-advies hierover dat het kabinet heeft overgenomen.

 • Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 20 van deze reeks.

 • Nieuws

  Ontdekdezorgweek 2021

  Volgende week start de Ontdekdezorgweek! Dit vindt plaatst van 22 t/m 27 maart en is volledig digitaal.

 • Nieuws

  Webwinkelweetjes 2

  De webwinkel is ondertussen al een aantal weken online en heeft een vliegende start gehad. Wij nemen je graag mee in wat er precies is gebeurt.

 • Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 19 van deze reeks.

 • De coronavaccinatie van cliënten en medewerkers is in volle gang. Veel mensen die in een woonlocatie wonen, zijn in ieder geval één keer gevaccineerd. Ook veel medewerkers zijn voor het eerst gevaccineerd of hebben daarvoor een afspraak. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar een leven zonder coronamaatregelen. Al moeten we nog even geduld hebben met het versoepelen van de regels.

 • Sinds vrijdag 5 maart is Gemiva-SVG een locatie rijker. We hebben die dag de sleutel gekregen van ons nieuwe kinderdagcentrum en een activiteitencentrum Nova aan de Sitterstraat in Dordrecht. Op de nieuwe locatie ontvangen we straks kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

 • Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 18 van deze reeks.

 • Onze Raad van Toezicht zoekt een nieuwe toezichthouder met een zorginhoudelijk profiel en accent op zorginnovatie en zorg-ICT.

 • Nieuws

  Bekentenissen 17: Carin Koet

  Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 17 van deze reeks.

 • De Gemiva-SVG Groep heeft sinds januari 2021 een nieuwe locatie aan de Bernhardhof in Gouda. Daar hebben twintig mensen werk of dagbesteding met ondersteuning op maat. Woensdag 16 februari bracht wethouder Corine Dijkstra (o.a. maatschappelijke ondersteuning) er een werkbezoek. “De manier waarop verbinding wordt gemaakt met de wijk is uniek. Dit is echt win-win”

 • Blogbericht

  Webwinkelweetjes

  De komende tijd delen we met jullie de feitjes & weetjes rondom de kakelverse Gemiva-webwinkel. In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de webwinkel.