• En de winnaar in de categorie Beste Radio Station 2021 is… Radio Gemiva! Uitzinnig van vreugde juichen de DJ’s en begeleider Jaap van Sandijk op het podium.

 • Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat onze oud-collega Roelof van Dijk op 30 oktober jl. is overleden.

 • Door de oplopende coronabesmettingen gaan de medewerkers van de Gemiva-SVG Groep weer een medisch mondkapje dragen bij zorg binnen de 1,5 meter. “Dit was geen gemakkelijke beslissing, omdat we weten wat de impact is op cliënten en medewerkers”, vertelt Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “We doen dit om coronabesmettingen tegen te gaan én om het domino-effect in uitval, door het aansteken van elkaar en het testen, te verminderen.”

 • Iedere woensdag is er een gezamenlijk diner voor de cliënten van de ambulante dienst Haaglanden bij activiteitencentrum De Spil in Zoetermeer. Op woensdag 27 oktober schoven ook wethouder Jan Iedema en wijkregisseur Sandra Rispens aan.

 • Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland loopt weer op. Het OMT en de regering bezinnen zich op maatregelen om dat te keren. Wat die zullen zijn, weten we naar verwachting op 2 november. “Daarop vooruitlopend vragen we ieders alertheid en inzet om nu al te doen wat mogelijk is om besmettingen te voorkomen”, aldus Gerard Gerding van de Raad van Bestuur.

 • Vanuit locatie De Elsenhoeve zijn ze gestart met de KlusBus. Onze cliënten doen sinds kort praktische klussen in en om het huis voor bewoners in Lekkerkerk.

 • Je hebt niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wat betekent dat voor jou? Margriet van der Meij, begeleider van onder andere mensen met NAH, stelde de vraag aan mensen met NAH en tekende de verhalen op. Wekelijks verschenen de verhalen, de tekeningen in de Katwijksche Post. Het bleek een succes. Zodanig dat er inmiddels een boekje met verhalen van mensen met NAH is gedrukt: Hoofdbrekens. Wethouder van Helden van Samenleving, Werk en Financiën nam op donderdag 14 oktober het eerste exemplaar van Hoofdbrekens in ontvangst.

 • Op woensdag 13 oktober werd onze nieuwe woonlocatie Kanaalpark in Leiden officieel en op feestelijk wijze geopend door Green Real Estate BV, de ontwikkelaar van het appartementencomplex. De bewoners verrichtten samen met Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen de openingsceremonie.

 • “Voor mij is dit een perfecte manier om te ontdekken of ik hbo-niveau aankan. Ik wil me ontwikkelen. Als je al een tijdje werkt, is het goed om jezelf te prikkelen en na te denken over hoe je je werk doet. Ik hoop dat ik hier handvaten krijg die ik mee kan nemen naar de werkvloer.”

 • Niet-aangeboren hersenletsel heeft een enorme impact op het leven van de getroffene en zijn/haar naasten. Van het ene op het andere moment – door bijvoorbeeld een beroerte of ernstig ongeluk – staat je leven op zijn kop. Hoe pak je na je revalidatie de draad weer op? Behandelprogramma Hersenz kan daarbij helpen. Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (nah) in de chronische fase verzorgt de Gemiva-SVG Groep op maandagmiddag 18 oktober een online informatiebijeenkomst over dit behandelprogramma.

 • In 2020 heeft de Elsenhoeve bij Stichting Marjan een aanvraag gedaan.

 • Sinds september kunnen de eerste cliënten en verwanten gebruik maken van Caren. Dit is het systeem waarin cliënten en/of verwanten het ondersteuningsplan kunnen bekijken. Of de rapportage over de doelen en (ondersteunings)afspraken. Ook kunnen cliënten/verwanten en begeleiders met Caren berichten naar elkaar sturen.

 • Nieuws

  Kom Erbij jongeren Festival

  De Gemiva-SVG Groep is in Zoetermeer als partner betrokken bij het Kom Erbij jongeren Festival. Kom Erbij is een gratis festival behorende bij een reeks activiteiten gericht op de bewustwording van het ervaren van eenzame gevoelens onder jongeren.

 • We kijken als team terug op een mooi weekend. Regen hield ons niet tegen! Wind hield ons niet tegen! Heuvels hielden ons niet tegen! Emoties maken ons sterker!

 • Met een fantastische feestweek is dagcentrum Nova in Dordrecht nu officieel in gebruik. Het nieuwe centrum biedt onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong) volwassenen met een ontwikkelachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

 • Nieuws

  (Te) Gekke pakketten

  Hof van Sijthoff maakt zich op voor kerst! Samen met Gemiva locaties Hoeve Cronesteijn, Uit de Kunst en Design@gading én met lokale ondernemers worden met veel plezier verschillende kerstpakketten samengesteld en ingepakt.

 • Nieuws

  Gemiva wint mobiele snoezel

  De Gemiva-SVG Groep heeft meegedaan aan een prijsvraag van het CZ Zorgkantoor. En heeft een mobiele snoezel gewonnen. Met een mobiele snoezel kan een cliënt zich even terugtrekken in een prettige, ontspannende omgeving. Zelfs in de drukte van een groep.

 • Nieuws

  Week van de Afasie 2021

  In de week van 2 tot 10 oktober organiseert AfasieNet voor de derde keer “De Week van de Afasie”. Ambassadeur van De Week van de Afasie is Prof. Dr. Erik Scherder. Tijdens deze week organiseren mensen met afasie, naasten en professionals door het hele land activiteiten om afasie op lokaal en regionaal niveau bekendheid te geven.

 • Vorig jaar deed woonlocatie Gelderhof in Den Haag mee aan de energiestrijd van Urgenda. Ze haalden de derde plaats in deze challenge. In het filmpje hieronder vertelt persoonlijk begeleider Conny Voordendag hoe ze dat in drie maanden voor elkaar kregen.

 • Vanaf 25 september versoepelt de Gemiva-SVG Groep een deel van de coronamaatregelen. Dit doen we in navolging van de landelijke versoepelingen. Hieronder vind je een overzicht van onze maatregelen. Wat verandert? En wat blijft hetzelfde?