• Nieuws

  Hoe ga jij met mij om?

  De Gemiva-SVG Groep verzorgt samen met partners in de regio Den Haag de workshop: Hoe ga jij met mij om? Informatieve workshops over leven met een beperking - van en door mensen met een beperking voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Haagse basisscholen.

 • Nieuws

  Festival 2030

  Van 26 augustus tot 26 september laat Leiden met Festival 2030 zien hoe verschillende mensen en organisaties bijdragen aan een betere, eerlijkere en meer duurzame wereld.

 • Wethouder Han de Jager en Thessa Buntsma, locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep, gaven vandaag de aftrap aan een nieuwe samenwerking tussen Rijnvicus en de Gemiva-SVG Groep. Vanaf 1 september gaan medewerkers van Gemiva elke woensdag kapotte fietsen van bezoekers repareren in de bewaakte fietsenstalling Castellum in Alphen aan de Rijn.

 • Het Nederlandse modemerk Aaiko is een artistieke samenwerking aangegaan met de talentvolle kunstenaar Alex. Alex maakt bijzondere artworks die verwerkt zijn in de najaarscollectie ‘Aaiko x Alex’. Zijn kunst geeft onder meer kleur aan sweaters, shirts, sjaaltjes, tassen en posters. Alex woont en werkt op locatie Swetterhage in Zoeterwoude.

 • Nieuws

  Lekker in je vel met Rett

  Op kinderdagcentrum Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we veel ervaring met het begeleiden en stimuleren van de ontwikkeling van meiden met Rett-syndroom. Die ervaring willen we graag delen met ouders en collega’s van binnen en buiten de organisatie. Op 14 juni was er daarom een online informatie-ochtend met als thema: Lekker in je vel met Rett.

 • Nieuws

  Hof van Sijthoff breidt uit

  Het kookteam van Hof van Sijthoff heeft er sinds begin juli een nieuwe werkplek bij: de horecakeuken in de Ecotuin van DZB Leiden aan de Nachtegaallaan. Binnen Gemiva beter bekend als ‘De kwekerij’.

 • De regio Rijnstreek (Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem) heeft de aanbesteding gegund aan de ‘Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek’. De Gemiva-SVG Groep is onderdeel van deze coöperatie. Het positieve nieuws werd donderdag 22 juli officieel bekend gemaakt door de betrokken gemeenten.

 • Nieuws

  VR-brillen groot succes

  Alle locaties hebben recent een innovatie ontvangen van team Gemiva Zorginnovatie: een VR-bril. Het gebruik van de VR-bril kan cliënten plezier brengen en pijn, angst en stress verlichten doordat ze in 3D om hen heen kunnen kijken en even in een andere wereld zijn. Het helpt hen om te ontspannen of bijvoorbeeld voor te bereiden op een bezoek aan de tandarts.

 • De Raad van Bestuur heeft op 13 juli 2021 besloten een eerdere versoepeling van de coronaregels terug te draaien: ook medewerkers van woonlocaties waar meer dan 80% van de bewoners gevaccineerd is, moeten weer een medisch mondkapje dragen bij ondersteuning binnen de 1,5 meter.

 • Op 24 juni publiceerde het OMT een advies over de afbouw van het preventief gebruik van mondneusmaskers in de langdurige zorg. De Raad van Bestuur ziet op basis van dit advies ruimte voor een beperkte versoepeling van het voorschrift om binnen de 1,5 meter in het contact met cliënten een mondneusmasker te gebruiken. Onder zeer specifieke omstandigheden kan die versoepeling ook gelden voor enkele (maar niet voor alle!) activiteitencentra.

 • Woonlocatie Zwieten in Zoeterwoude-Rijndijk en woonlocatie De Oude Vest in Leiden sluiten per 1 juli 2021.

 • Vanaf 26 juni versoepelt de overheid de landelijke coronamaatregelen. Wat verandert er daarmee in het beleid van de Gemiva-SVG Groep? De belangrijkste punten op een rij.

 • Sinds zijn start in oktober vorig jaar bezocht burgemeester Michel Bezuijen wekelijks één van de Zoetermeerse wijken. Vorige week sloot de burgemeester zijn kennismakingsronde af met een bezoek aan de wijken Dorp en Driemanspolder.

 • Onze Gemiva webwinkel draait nu ruim vier maanden en staat als een huis. De techniek doet wat we willen, de bestellingen komen in een beheersbaar tempo binnen en klanten krijgen hun pakketje vlot en in orde. Het webwinkelteam is blij: “Het is zo gaaf om alle producten samen te zien komen in de Gemiva-webwinkel! We werken met veel locaties samen. Twintig locaties leveren vanaf het begin producten. En er staan meer dan tien nieuwe locaties met hun product klaar om ook in de webwinkel te verschijnen.”

 • Het OMT heeft geadviseerd dat de maatregelen voor het vervoer van mensen met een beperking en ouderen versoepeld mogen worden. Dit advies is overgenomen door het ministerie van VWS. Dat betekent dat wij per direct de maatregelen in het vervoer mogen versoepelen. We zullen dit de komende periode zorgvuldig doorvoeren, in overleg met onze vervoerders.

 • Op recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland is een nieuwe locatie gebouwd voor onze werkploeg Buitenmaas. Collega Michel Vigelius, begeleider, heeft vandaag de sleutels in ontvangst genomen van Ernst-Jan Klein (directeur) van Bres Accommodaties, de eigenaar van het pand.

 • Cliënten en medewerkers van acht Gemiva-locaties kunnen van hun tuin genieten op een loungeset die ze onverwacht kregen van Intratuin. “Vorige week werden we gebeld met het nieuws dat er prachtige loungesets voor ons beschikbaar waren. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen”, vertelt Monique Rook, medewerker van activiteitencentrum De Schakel, via wie dit geweldige aanbod binnenkwam.

 • Het publiek wordt node gemist.., maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt achter de schermen van theatergroep Domino in Leiden.

 • De coronacijfers gaan de goede kant op. De samenleving gaat langzaamaan open. Sectoren die ‘op slot’ zaten, kunnen weer mensen verwelkomen. Dat maakt dat we regelmatig vragen krijgen of en welke versoepelingen bij de Gemiva-SVG Groep mogelijk zijn. We maakten een overzicht.

 • Gewapend met een bolderkar, handschoenen en prikkers zetten cliënten van Swetterhage zich deze lente en zomer in voor schone stranden in Wassenaar. Onder de naam de ‘Plastic Police’ ontzien zij de stranden en duinen rondom de Wassenaarse Slag van aangespoeld plastic en zwerfvuil.